8 Şubat’ın çehresi yatırımlarla değişecek

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, 8 Şubat Mahallesi’ne yapılan yaklaşık 17 bin metrekarelik parkı ve 2 bay 2 bayan olarak inşa edilen taziye evini inceledi.

Başkan Fadıloğlu, amaçlarının en kısa sürede iki projeyi de tamamlayarak vatandaşın hizmetine sunmak olduğunu söyledi.

Eşit hizmet ilkesiyle çalışan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, 8 Şubat Mahallesinde gerçekleştirilen 2 önemli projeyi inceledi. Mahalle halkının talepleri doğrultusunda gerçekleştirilen yatırımlar, kısa zaman sonra hizmete girecek. Toplam bin 150 metrekare alan üzerine 2 katlı olarak yapılan 8 Şubat Sosyal Tesisi içerisinde; 2 bay ve 2 bayan taziye evi, 4 mutfak, 4 mescit ve 4 lavabo ile birlikte geniş bir kullanım alanı olacak. Sosyal tesisin yan kısmında ise park sorununun yaşanmaması için 80 araçlık otopark yapılacak. Toplam 16 bin 246 metrekare alan üzerine kurulacak park içerisinde ise 800 metrekare büyüklüğünde 2 katlı bir kütüphane yapılacak. Park içerisinde; mini futbol sahası, mini basketbol sahası, skate park, 500 metrelik yürüyüş parkuru, çocuk oyun alanı, eğimli kaydırak alanı, 160 metrekarelik fitness alanı, oturma ve dinlenme alanları olacak. Parka nitelikli yetişkin ağaçlar dikilecek.

BİZİM HİZMET ANLAYIŞIMIZDA HİÇBİR ZAMAN MAHALLE AYRIMI YOKTUR

İncelemelerin ardından açıklamada bulunan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, şunları söyledi:

“Şu an üzerinde bulunduğumuz arazi özel mülkiyet olmasına rağmen hastane arazisi olarak imar planında geçiyordu. Fakat daha önce Şehitkamil Devlet Hastanesi olarak yapılan yerden sonra buranın hastane yapılma ihtimalinin olmadığını Sağılık Bakanlığı söyledi. Çünkü yeni Şehir Hastanesi ile birlikte küçük hastanelerden çok, merkezi bir hastanenin yapılması söz konusuydu. Bu bölgenin üzerindeki hastane onayının kaldırılmasıyla ilgili önce mal sahipleriyle görüştük, daha sonra Büyükşehir Belediye Başkanımızın vermiş olduğu destekle içerisinde bulunduğumuz yaklaşık 17 bin metrekarelik alanın tamamını park olarak ilan ettik ve bunun kamulaştırılmasını gerçekleştirdik. Milletin parasını tekrar millete hizmet etmek için harcıyoruz. Milletten topladığımız paralarla buranın kamulaştırılmasını yaparak burayı çocuklarımızın, gençlerimizin, büyüklerimizin dinlenebileceği bir mekan haline getiriyoruz. Bu bölgedeki nüfusun yoğunluğunu hesap ederek ve özellikle de çocuklarımızın okuma ihtiyacını giderebilmek adına, okuma alışkanlıklarını arttırabilmek adına yine parkımız içerisinde yaklaşık bin 800 metrekarelik bir alanda da bir kütüphane planladık. Mevcut bizim şu anda park çalışmalarımız devam ediyor. Kademeli olarak diğer taraftan da kütüphanenin ihale hazırlıkları devam edecek. Kütüphane yapılana kadar diğer taraftan parkımız bitmiş ve hizmete girmiş olacak. Daha sonrada kütüphaneyi hizmete almış olacağız. Burada özellikle ulaşım araçlarında sıkıntısı olan vatandaşlarımızın gelip dinlenebileceği, çocuklarımızın eğelenebileceği bir mekan elde etmeye çalıştık. İçerisinde bir adet basketbol sahası, bir adet mini futbol sahası, çocuk oyun gruplarının bulunduğu, eğimli kaydırak pistinin bulunduğu, yürüyüş parkurunun bulunduğu çok nitelikli bir parkı 8 Şubat Mahallesi sakinlerinin hizmetine sunmuş olacağız. Bizim hizmet anlayışımızda hiçbir zaman mahalle ayrımı yoktur, bölge ayrımı yoktur. Hangi noktada ne yapıyorsak, aynısını diğer bölgede yapabilecek şekilde milletimize hizmet etmeye gayret gösteriyoruz. Burayı hizmete geçirdiğimizde vatandaşlarımızın bundan en iyi şekilde faydalanacak.

Yalnızca burası değil, parkımızın karşısında da yine 3 bin 500 metrekarelik alanın kamulaştırılması yapıldı ve 2 bay, 2 bayan olmak üzere taziye evini de caminin yanına hizmete almış oluyoruz. Bu bölgedeki planlamalarımızı adım adım devam ettiriyoruz. Buralar yapılana kadar bu park ve taziye evi bizim sorumluluğumuzda ama yaptıktan sonra artık bu emanet millete ait. Vatandaşımızın bu hizmetlere sahip çıkmasını rica ediyorum. Ben burada emeği geçen tüm ekip arkadaşlarıma yürekten teşekkür ediyorum.”


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Telgraf Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Telgraf Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Telgraf Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Telgraf Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.