Akaryakıta büyük zam!

Vergi artışı pompa fiyatlarına benzinde litre başına 59, motorinde 54 ve otogazda 34 kuruş zam olarak yansıtıldı.

Cumhurbaşkanı Kararı ile akaryakıttaki özel tüketim vergisi (ÖTV) oranları bugün itibariyle artırılırken vergi artışı pompa fiyatlarına benzinde litre başına 59, motorinde 54 ve otogazda 34 kuruş zam olarak yansıtıldı.

Cumhurbaşkanı Kararnamesi bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanmasıyla akaryakıt fiyatlarında yüzde 9'luk artış gerçekleştirilmiş oldu.

Ekonomi yetkilileri ve sektör kaynaklarının verdiği bilgiye göre, petrol fiyatlarında ya da döviz kuruna bağlı artış yaşanması halinde vergi oranlarını otomatik düşürerek pompa fiyatlarının sabit kalmasını sağlayan eşel mobil sistemi ise bugünkü zammın ardından yine devam edecek.

Konu hakkında bilgi sahibi bir sektör kaynağı, "Eşel mobil sistemi devam edecek ancak bu düzenleme, oluşan vergi kaybının bir bölümünün telafi edilmesi için yapıldı" dedi.

Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası (EPGİS) yaptığı açıklamada "Tüpraş çıkış fiyatlarında meydana gelen yükseliş nedeniyle bugünden itibaren pompa satış fiyatlarına yansıtılmak üzere motorinde 54, benzinde 59,otogazda 34 kuruş/litre artış gerçekleşmiştir" dedi.

Sistem nedeniyle bütçeye gelen yük bugüne kadar 2 milyar liranın üzerine çıkmıştı. Toplam yükün yıllık olarak 6.5 milyar lira olması öngörülüyordu.

16 Ağu 2018 - 10:18 - Ekonomi

Mahreç  Telgrafhaber Merkezi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Telgraf Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Telgraf Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Telgraf Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Telgraf Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.