Bakan sahip çıktı, GATA’ya götürülecek

Telgraf’ta yayınlanan ve Gazi annesi Yeter Alpaslan’ın ‘Oğlumu kurtarın’ feryadına Gaziantep İl Sağlık Müdürlüğü’nün ardından Adalet Bakanı Abdülhamit Gül de ‘Gerekeni yapın’ talimatı verdi.

Ailenin de isteği üzerine Gazi Mehmet Alpaslan Ankara GATA’ya nakledilecek.

15 Temmuz darbe girişimine karşı Gaziantep Demokrasi Meydanı’nda Demokrasi Nöbeti’ne katılan Mehmet Alpaslan, kafasına isabet eden kurşunla yatalak kalmıştı. Solunum cihazına bağlı bir şekilde yaşama tutunmaya çalışan Alpaslan, 1.5 yıldır evinde hiç kıpırdamadan yatıyordu. Telgraf’ın ‘Oğlumu kurtarın’ başlığı ile gündeme getirdiği gazinin dramına Adalet Bakanı Abdülhamit Gül duyarsız kalmadı. Anne Yeter Alpaslan ile görüşen Bakan Gül, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile İl Sağlık Müdürlüğü’ne “Derhal gerekeni yapın. Gazimizin kurtulması ve ayağa kalkması için fedakarlıktan kaçınmayın. Aile de Ankara’da tedavi ettirmek istiyorsa, nakledin. Biran önce tedavi süreci başlatılsın” talimatı verdi.

İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Şehitkamil Devlet Hastanesi’ne kaldırılan gazi, için doktorlar seferber olmuştu. Anne Yeter Alpaslan, oğlunun GATA’ya nakledilmesini istedi. GATA’da birçok gazinin sağlığına kavuşturulduğunu belirten anne Alpaslan, “Burada da oğluma iyi bakılıyor. Ama GATA’dan daha da umutluyuz. Evladımı oraya kaldırsınlar. Biran önce tedavisi başlasın ve ayağa kalkmasını istiyorum. Tamamen sağlığına kavuşmasından vazgeçtim. Oturabilsin, gözlerini açabilsin yeter. Bu yüzden de GATA’da tedavi görmesini istiyorum” diye konuştu.

Annenin isteğine olumlu yanıt veren Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü İl Sağlık Müdürlüğü’nün gerekli işlemleri yapmasının ardından gaziyi Ankara’ya nakledecek.

09 Şub 2018 - 08:27 - Yaşam & Sağlık

Mahreç  Okan Çelik


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Telgraf Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Telgraf Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Telgraf Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Telgraf Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.