Bayramda ulaşım ücretsiz

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların rahat, huzurlu ve güvenli bir ortamda bayram geçirmeleri için hazırlıklarını tamamladı.

Ulaşım, güvenli alışveriş, mezarlık, turizm, kurban kesim alanları konusunda bir takım tedbirlerin yanında vatandaşlara kolaylıklar sunan belediye, 9 günlük Kurban Bayramı tatilinde ve öncesinde huzurlu bir tatil sağlamak için önlemlerini aldı.

BAYRAM BOYUNCA BELEDİYE OTOBÜSLERİ VE TRAMVAY ÜCRETSİZ

Bayramda Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’ne ait otobüs ve tramvaylar ücretsiz olurken, ücretsiz otobüs seferlerine ek olarak arife günü Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı otobüsler Balıklı Meydanı’ndan Yeşilkent ve Asri mezarlığa ücretsiz olarak taşıma hizmeti verecek.

Diğer halk otobüsleri ise vatandaşları indirimli (öğrenci fiyatına) taşıyacak.

8’ER BİN ADET ÇAM VE YASİN’İ ŞERİF DAĞITILACAK

Bayram boyunca 24 saat ekibiyle vatandaşa hizmet verecek Büyükşehir Belediyesi Mezarlık Müdürlüğü, merkez ve ilçelerdeki mezarlıklarda yaklaşık 8’er bin adet zambak, çam fidanı ve Yasin’i Şerif ücretsiz dağıtacak. Çam ve Yasin’i Şerif dağıtımları Gaziantep mezarlıklarının yanı sıra ilçe mezarlıklarında da gerçekleştirilecek.

Orta refüj düzenleme, asfaltlama ve temizlik çalışmalarının yapıldığı mezarlıklarda ayrıca, 24 saat anons sistemiyle Kuran’ı Kerim okunacak.

Mezarlıkta ayrıca isteyen vatandaşlara kırmızı toprak da verilecek. Çadır, su ve çay ikramlarının yapılacağı mezarlıkta; Mezarlık Bilgi Edinme Sistemi (MEBİS) birden ikiye çıkartıldı.

Öte yandan kurban kesim yerlerinde bayramın ilk günü itibariyle ilaçlama yapılacak. Ayrıca, ekipler, bayram süresince çöp konteynırlarını ilaçlayacak.

'KURBAN YAKALAMA TİMİ' GÖREVİNE DEVAM EDECEK

Bu arada Büyükşehir Belediyesi Doğal Hayatı Koruma Daire Başkanlığı tarafından sahiplerinin ellerinden kaçan kurbanları yakalamak için aralarında veterinerlerin de bulunduğu “Kurban yakalama timi” bu bayramda da görevine devam edecek.

Bayram süresince 20 kişilik ekip ile hizmet verecek olan özel tim, kaçan kurbanları iğne ile uyuşturacak veya iple kurbanı yakalayarak sahiplerine teslim edecek.

Vatandaşlar arife günü dahil bayram sonuna kadar “ALO 153” hattından görevli ekibe ulaşabilecek. Ekip, talepler doğrultusunda vatandaşlara yardımcı olacak.

Doğal Hayatı Koruma Daire Başkanlığı, Nizip Mezbası’nda bayram boyunca küçük ve büyükbaş kurban kesimi yapacak.

2 BİN AİLE YARDIMI YAPILDI

Diğer yandan Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı bünyesinde hizmet veren Gıda Bankası, GASMEK’ten eğitim alan ve ihtiyaç sahibi öğrenciler ile yetim çocukların ailelerine et yardımında bulundu.

İhtiyaç sahibi 2 bin aileyi tespit eden Gıda Bankası yetkilileri, ailelerin evlerine giderek kurban bayramı öncesinde etleri sahiplerine teslim etti.

ŞİKAYETLER “ALO 153” YAPILACAK

Ayrıca Zabıta Daire Başkanlığı bünyesinde hizmet veren motorize, mobil, sivil ve resmi ekipler dilenci, seyyar satıcı, izinsiz işportacılara karşı tedbirler alırken, vatandaşın alışveriş yaptığı işletmelerde rutin denetlemelerin dışında, satışa sunulan ürünler ve satış ortamlarında denetimlerini sıklaştıracak.

Sivil ekip ve resmi kıyafetli zabıta ekipleri, trafiğe kapalı yaya bölgelerinde alışveriş yoğunluğu göz önünde bulundurularak, bayrama kadar 24 saat boyunca herhangi bir olumsuzluğun yaşanmaması için görevlendirildi.

Ayrıca belirlenen kurban kesim alanları dışında park yerleri, kentin ana arterleri özellikle cadde ile sokaklarda kesimlerin olmaması noktasında denetimler sıklaştırılacak. Bu arada Kale civarı, dere kenarı ve diğer caddelerde kelle ütülmemesi, kaldırımlarda deri alım satımı yapılmaması konusunda vatandaşların daha duyarlı olması istendi.

Belirtilen hususlara uymayan ve çevre kirliliğine sebep olanlar hakkında yasal işlem yapılacak. Ayrıca vatandaşlar bayramda yaşayacakları tüm olumsuzlukları Büyükşehir Belediyesi’nin “ALO 153” hattını arayarak bildirebilecek.

PARKOMATLAR BAYRAM SÜRESİNCE ÜCRETSİZ

Vatandaşların kent içerisinde parklama konusunda sıkıntı yaşamaması için parkomat alanlarının arife ve bayram süresince ücretsiz olacak.

Zabıta Daire Başkanlığı yetkilileri, Trafik Şube Müdürlüğü bayramda ulaşım ile ilgili her hangi bir sorun yaşanmaması ve bayram süresince toplu ulaşım hatlarında aksaklık meydana gelmemesi konusunda tedbirlerini aldı.

17 Ağu 2018 - 11:28 - Gaziantep Haber

Mahreç  Telgrafhaber Merkezi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Telgraf Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Telgraf Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Telgraf Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Telgraf Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.