Bu düzenleme bütün sağlık çalışanlarını ve emeklileri kapsamalı

CHP Gaziantep Milletvekili İrfan Kaplan, sağlık çalışanları ile ilgili Meclis’e getirilen düzenlemenin bütün sağlık çalışanları ve emeklileri kapsaması gerektiğini söyledi.

TBMM Başkanlığı'na sunulan torba yasa teklifindeki emekli uzman doktor ve diş hekimleri maaşlarına zam ile ilgili konu değerlendirmesi yapan CHP Gaziantep Milletvekili İrfan Kaplan, bu düzenlemenin bütün sağlık çalışanları ve emekliler için yapılması gerektiğini savundu.

Konu ile ilgili açıklama yapan Kaplan, düzenlemenin sağlık sektöründe emek veren tüm çalışanlar için yapılmasının gerektiğini, böyle bir ayrımcılık yapılmasının ise meslektaşlar arası çalışma uyumunu ve dengesini bozacağını kaydetti.

Kaplan’ın açıklaması:

“TBMM Başkanlığı'na sunulan torba yasa teklifindeki maddeler netleşmiştir. AK Parti’nin sunduğu torba yasada Doktor ve diş hekimlerinin emekli maaşı arttırılmıştır. Buna göre uzman doktor ve diş hekimlerinin emekli maaşı 2000 TL, uzman olmayanların emekli maaşı 1533 TL artırılacaktır.

Peki diğer emekli sağlık personelleri neden göz ardı edilmektedir? Emekli eczacılar, hemşireler, veteriner hekimler, sağlık memurları, acil tıbbi teknisyenleri, ebeler, röntgen teknisyenleri, anestezi teknisyenleri ve daha nice sağlık alanında emek vermiş, çalışmış personellerin emekli maaşlarında neden bir düzenleme düşünülmemiştir?

Sağlık sektörü emekçileri doktorlardan ve diş hekimlerinden ibaret sayılamaz bu nedenle tüm sağlık emekçileri de gerekli düzenlemeyi hak etmektedir.

Bu düzenleme ile aynı mesleğe emek vermiş sağlık personelleri arasında gelir adaletsizliği yaratmakta ve mesleğin saygınlığına gölge düşürmektedir. Sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin de yükseldiği bir dönemde emekçiler arasında gelir adaletsizliği yaratacak bu düzenleme, ülkemizdeki sağlık sektöründeki sorunları da büyütecektir.

Ülkemizde gece gündüz, canla başla çalışan, her türlü şiddet, haksızlık, hukuksuzluğa maruz kalan ve sağlık sektöründe emek veren tüm çalışanlar arasında böyle bir ayrımcılık yapılması ise meslektaşlar arası çalışma uyumunu ve dengesini bozacaktır. Bu bağlamda gelir adaletsizliğinin yaratacağı durum düşünülerek ve sektör mensuplarının mesleki motivasyonu da gözetilerek bu düzenlemenin tüm sağlık emekçilerini kapsayacak bir kanunla yeniden değerlendirilmesi gerekmektedir. “

18 Tem 2018 - 19:39 - Siyaset

Mahreç  Telgrafhaber Merkezi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Telgraf Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Telgraf Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Telgraf Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Telgraf Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.