Büyük sürprizler

Siyasi partilerin 24 Haziran’da yarışacağı milletvekili aday listeleri de belli olmaya başladı. Kesin aday listesini ilk açıklayan parti MHP oldu.

MHP’de ilk sırada Muhittin Taşdoğan yer aldı CHP’nin de listeyi hazırladığı ve Pazar günü yapılacak olan MYK’da onaya sunulacağı belirtildi. Ak Parti’nin Pazartesi, İYİ Parti’nin ise bugün listelerini açıklaması bekleniyor.

MHP’DE İLK SIRA TAŞDOĞAN’IN

Kontenjan adayı atayacağı iddia edilen MHP’de ilk sıraya il başkanlığı görevinden istifa eden Muhittin Taşdoğan getirildi. Kontenjan atanacağına kesin gözle bakılan Gaziantep’te Taşdoğan’ın ilk sırada yer alması sürpriz olarak değerlendirilirken, parti tabanı tarafından olumlu karşılandı. MHP Genel Merkezi ikinci sıraya mevcut yönetimle barışık olmayan Sermet Atay’ı koyarak küskünlükleri ortadan kaldırmak istedi. Üçüncü sıra ise Ejder Demir’in oldu. 14 kişilik aday listesinde iki kadın adaya yer verildi. Meral Özdemir 7, Demet Köroğlu ise 10’uncu sırada yer buldu. İşte MHP’nin 24 Haziran seçimlerindeki milletvekili aday listesi: “1-Muhittin Taşdoğan, 2-Sermet Atay, 3-M.Ejder Demir, 4-Hüseyin Kurt, 5-Serdar Çeli̇k, 6-Mustafa Bozgeyik, 7-Meral Özdemir, 8-Mesut Fettahlıoğlu, 9-Berat Çevik, 10-Demet Köroğlu, 11-Seyit Çapan, 12-Davut Karabacak, 13-Halil Beyazay, 14-Serdar Önel”

CHP’DE İLK SIRADA ALİ PERİ Mİ VAR?

31 adayı adayı bulunan CHP’de ise kesin liste yarın yapılacak olan MYK toplantısından sonra netleşecek. CHP’de kimin tarafından hazırlandığı açıklanmayan milletvekili aday listesi ise şok etkisi yarattı. Mevcut milletvekilleri Akif Ekici ve Mehmet Gökdağ’ın yer almadığı aday listesinde ilk sırada Ali Peri yer aldı. Yarın MYK toplantısında görüşülmesi beklenen listede önemli oranda değişiklikler olduğu gözden kaçmadı. Listenin asparagas olduğunu savunanların sayısı da azımsanmayacak oranda. Kamuoyunda yayılan listenin ne kadar gerçek olduğu tartışılırken mevcut vekillere yer verilmeyen listede şu isimler yer aldı:

“1) Ali Peri, 2) Yılmaz Demirdelen, 3) Ahmet Bozgeyik, 4) Erdal Geçit, 5) Ali Sayın, 6) Hamza Ağca, 7) Adile Merve Altınbaş, 8) Mustafa Aslan, 9) Hüseyin Yalçın, 10) Naci Kılıç, 11) Merdan Delibalta, 12) Mesut Karavelioğlu, 13) Mehmet Turan Gündoğdu, 14) Nerin Türkmen”

İYİ PARTİ BUGÜN AÇIKLIYOR

Seçimlerin kapalı kutusu olarak görülen İYİ Parti’de ise adayların bugün açıklanması bekleniyor. İYİ Parti’de ilk sıra için ismi geçen en kuvvetli aday Mehmet Çopuroğlu. Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın’a yakınlığı ile bilinen Çopuroğlu’nun ilk sırada yer alması, en kötü ihtimal ilk üçte yer alması bekleniyor. Emine Aybüken Yıldırım ise kadın adaylar arasında en fazla dikkat çeken isim. MHP’den İYİ Parti’ye geçen Aybüken Yıldırım’ın ikinci sırada yer bulması yüksek ihtimal. Ertuğrul Tolga Orhan, Ömer Arpacıoğlu, Can Tuğsuz, Nükhet Balkan, Sema Albayram gibi isimlerin de listede yer bulması yüksek ihtimal olarak gösteriliyor.

AK PARTİ’DE HEYECAN SÜRÜYOR

Ak Parti’nin ise milletvekili aday listelerini Pazartesi günü açıklaması bekleniyor. Yapılan mülakat sonuçlarının sır gibi saklandığı Ak Partide, Türkiye genelindeki aday sayısı 2 bin 100’e düşürülmüştü. Gaziantep’te de büyük bir eleme yapıldığı ve kalan aday adayları arasındaki sıralama ile ilgili çalışmaların devam ettiği belirtildi. Ak Parti’nin aday listesinin Pazartesi günü açıklanacak olması, heyecanın da sürmesine sebep oldu. Ak Parti’de ise Ali Şahin, Derya Bakbak ve Hakan Tanrıöver ismi listeye yeni girecek isimler arasında gösteriliyor. Mevcut vekillerden hangisinin listede yer alacağı ise merak konusu.

19 May 2018 - 10:15 - Siyaset

Mahreç  Okan Çelik


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Telgraf Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Telgraf Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Telgraf Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Telgraf Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.