Çocuk istismarına tepki

Gaziantep ve Köylerini Buluşturma Kültür ve Dayanışma Derneği üyeleri, son zamanlarda yaşanan çocuk istismarı ve şiddet olaylarına sert tepki gösterdi. Dernek, istismar ve şiddete karşı daha bilinçli bir toplum için düğmeye bastı.

Gaziantep ve Köylerini Buluşturma Kültür ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı Yaşar Yapar, çocuklara yönelik şiddet ve istismar olaylarının toplum olarak vicdanları derinden yaraladığını söyledi. İstismar girişiminde bulunanların en ağır şekilde cezalandırılmasını isteyen Yapar, yönetimi ve üyeleriyle birlikte topluma yönelik bilinçlendirme çalışmaları da yapacaklarını dile getirdi. Bu tür olayların artmasının toplumda büyük infial yarattığını belirten Yapar, “İnşallah bir daha bu tür olaylarla karşılaşmak istemiyoruz. Devletimizin de bu konuda en ağır cezaları vermesini bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

ÇELİK: ANNELERE BÜYÜK GÖREV DÜŞÜYOR

Gaziantep ve Köylerini Buluşturma Kültür ve Dayanışma Derneği Kadın Kolu Başkanı Aynur Çelik de, “Ben hem kadın kolu başkanı olarak, hem de bir anne olarak, istismar olaylarını duydukça inanılmaz acı yaşıyorum. Burada biz annelere büyük görevler düşüyor. Çocuklarımızı gelebilecek tehlikelere karşı en iyi şekilde uyarmalı ve eğitmeliyiz. İstismar ve şiddete karışan sapıklara yönelik cezaları devletimiz en ağır şekilde verecektir. Sadece verilecek olan cezalarla sınırlı kalmamalıyız. Toplum olarak daha bilinçli ve duyarlı olmalıyız. Şüphe duyduğumuz kişileri anında ihbar etmeliyiz. Çocuklarımızı bu tür tehlikelere karşı uyarmalıyız” diye konuştu.

Gaziantep ve Köylerini Buluşturma Kültür ve Dayanışma Derneği olarak da toplumu yakından ilgilendiren olaylara sessiz kalmayacaklarını belirten Aynur Çelik, “Biz sadece kendi üyelerimize yönelik faaliyet göstermiyoruz. Kentimiz adına, toplumumuz adına onların sesi olmaya gayret gösteriyoruz. İnşallah projelerimizle de kamu yararına bir dernek olarak hizmet etmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

05 Tem 2018 - 11:44 - Gaziantep Haber

Mahreç  Telgrafhaber Merkezi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Telgraf Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Telgraf Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Telgraf Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Telgraf Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.