Doktorları ve hastaları buluşturan dernek faaliyette

Doç.Dr. Mustafa Yıldırım doktor ile hastaları buluşturan ve psikoterapi,eksersizlerle hastalıklarda sorun çözmeye yönelik bir dernek kurarak  işe başladıklarını ifade etti.

Yeni Yaşam Hematoloji ve Onkoloji hastaları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Doç.Dr. Mustafa Yıldırım doktor ile hastaları buluşturan ve psikoterapi,eksersizlerle hastalıklarda sorun çözmeye yönelik bir dernek kurarak işe başladıklarını ifade etti.

Bir hastanede yeni üye kayıtları yaparak bir toplantı yapan Yeni Yaşam Hematoloji ve Onkoloji hastaları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu üyeleri yeni üyelerle tanıştılar.

Yeni Yaşam Hematoloji ve Onkoloji hastaları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Doç.Dr. Mustafa Yıldırım Sosyal içerikler, Eğitimler, Kurslar, Müzik eğitimi,Sanatsal etkinlikler ile gönüllü Doktor, Diyetisyen, Psikolog ve bir çok bilim çalışanları ile beraber Yeni Yaşam Hematoloji ve Onkoloji hastaları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’ni kurduklarını ifade ederek bu dernekle hastalarında içinde olduğu geniş bir konsept oluşturduklarını söyledi.

Yıldırım yaptığı konuşmada şu cümleleri kaydetti; “Dernek çalışmalarında hem hastalarımıza bilgi veriyoruz;,hem psikiyatristimiz nasıl spor,eksersiz yapacaklarını ,hem de hastalarımızın kendi deneyimlerini paylaşacakları ,hastalıkları süresince hangi aşamalardan geçtiklerini paylaştıkları bir çatı oluşturduk.

Genel olarak derneğimizin amacı yardımlaşma ve dayanışmadır.Aynı zamanda psiko-destek sağlıyoruz.Maddi destek sağlamak gibi bir amacımız yok.Bu çerçevede çalışmaya devam edeceğiz.Bir hasta lideri ve bir doktorun sorumlu olmasını istiyoruz.Sadece bir doktor ve hasta olmasını istemiyoruz,k, bu işi daha iyi organize edebilelim.Her grup için birer sorumlu belirleyeceğiz.Burada gönüllülük esastır.Meme,jinekolojik tümörler,yumurtalık, rahim ağzı hastalığı,bağırsak ve akciğer hastalıkları ile ilgili destek grupları oluşturacağız.

Akciğer hastalıkları için solunum eksersizleri çok önemli.Hiç bir sağlık kurumu şu anda solunum terapisi yapmıyor.Çünkü SGK tarafından ödemesi yok. Oysa akciğer hastası için solunum terapisi çok önemli.Çünkü kanın akciğeri çok iyi kullanması gerekiyor. Hepimizin gönüllü olarak çalıştığı bu merkezde tek amacımız ; insanlar zor hastalıklara yakalanmasın , yakalanırsa da yalnız olmadığının bilinciyle deneyimlerini bilgilerini yeni katılanlara ve çevrelerine aktarsınlar. Unutmayalım ki eğer kendimizi geliştirirsek , eğitirsek çok daha uzun ve kaliteli yaşarız.

Sloganımız “elele gönül gönüle dir “bizler ele ele verirsek başarabileceğimiz düşünüyoruz” dedi.

17 Eyl 2018 - 06:52 - Yaşam & Sağlık

Mahreç  Telgrafhaber Merkezi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Telgraf Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Telgraf Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Telgraf Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Telgraf Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.