Eğitimde ezber bozan projeye HKÜ'den destek

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ), Samsun’da üç ilkokulda uygulanan eğitimde ezber bozan “İş’te Oyun Projesine” akademik destek veriyor. Oyun temelli eğitimi amaçlayan “İşte Oyun Projesi” ile öğrenciler hem eğleniyor hem öğreniyor.

Yüze Yakın İlkokul Öğretmenine Eğitim Verildi

Eğitimde ezberci sistemin terk edilmesinin amaçlandığı projede, HKÜ Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Cemre Tatlı tarafından yüze yakın ilkokul öğretmenine, "Eğitim Sürecinde Oyun ve Materyal Destekli Atölye Çalışması" konulu eğitim verildi. Köprü, top dolaştırma, istop, bardak, labirent, molekül gibi oyunlarla eğitimin birleştirildiği projede yaklaşık yirmi oyun bulunuyor. Türkçe, matematik, fen ve sosyal içerikli oyunların eğitimin bir parçası olduğu proje ile öğrenciler hem severek öğreniyor hem de öğrendikleri oyunları okul dışında aileleri ve arkadaşlarıyla oynamayı sürdürüyor. Bu sayede öğrenme süreleri kısalıyor ve öğrendiklerinin daha kalıcı olması sağlanıyor.

Tüm İlde Uygulanması Hedefleniyor

Projenin uygulama, ölçme değerlendirme ve yaygınlaştırma çalışmalarıyla ilgili destek veren ve proje hakkında düşüncelerini ifade eden Yrd. Doç. Dr. Cemre Tatlı: "Proje okullarda öğretmenlerin özverili çalışmaları ile devam ediyor. Bizim sunduğumuz destekle bilimsel yaklaşımların kullanılması ve ölçme değerlendirme süreçlerinin kullanılması mümkün olacak. Böylece yapılan çalışmaların etkililiğini görme ve yaygınlaştırma fırsatı bulunacak" diye konuştu.

Samsun’da üç ilkokulda uygulanan ve Hasan Kalyoncu Üniversitesinden danışmanlık ve eğitim desteği alınan “İşte Oyun Projesinin”, ildeki tüm okullarda uygulanması hedefleniyor.

08 Oca 2018 - 13:56 - Eğitim

Mahreç  Telgrafhaber Merkezi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Telgraf Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Telgraf Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Telgraf Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Telgraf Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.