Ermin Zec yolcu

Yeni sezon öncesi kadrosunu güçlendiren Gazişehir Gaziantep’te yabancı sayısı oldukça fazla. Kırmızı siyahlı kulüpte teknik direktör Yalçın Koşukavak Bosna Hersekli forvet Ermin Zec’i yeni sezonda düşünmüyor.

Yabancı kontenjanında sayının oldukça fazla olması nedeniyle gönderilecek futbolcular arasında yer alan Ermin Zec, kulüp tesislerinde çalışmalarını sürdürüyor.

Geçen sezonun başında Gençlerbirliği’nden transfer edilen Bosna Hersekli golcü futbolcu, yaşamış olduğu sakatlık nedeniyle takıma yeteri kadar katkı sağlayamamıştı. Gazişehir Gaziantep’te Afyon kampı kadrosuna dahil edilmeyen Ermin Zec’in kulüp aradığı öğrenilirken bu futbolcuya Eskişehirspor talip oldu. Gazişehir Gaziantep forması altında geçen yıl şansız bir sakatlık geçiren Ermin Zec, ilk etap kamp çalışmasını takımla birlikte tamamlarken bu futbolcu teknik heyetin raporu sonrasında Afyon kampına dahil edilmedi. Boşnak futbolcuya Eskişehirspor talip olurken Ermin’in ise buraya gitmesi bekleniyor.

Ermin Zec kimdir?

18 Şubat 1988 yılında Bosna Hersek'in Bugojno şehrinde dünyaya gelen Ermin Zec, futbola doğduğu şehrin ekibi Iskra Bugojno takımında başladı. Kısa süre içerisinde adından söz ettirmeyi başaran ve Hırvatistan Ligi takımlarından HNK Sibenik'e transfer olan 1.79 cm boyundaki hücum futbolcusu bu takımda üç yıl başarılarla dolu bir futbol sergiledi.

Henüz 22 yaşındayken, Hırvatistan Ligi'nde gösterdiği performansla yılın futbolcusu seçilen Ermin Zec, buradan ise Süper Lig ekiplerinden Gençlerbirliği'ne transfer oldu.

Başkent temsilcisinde 118 resmi müsabakaya çıkan Ermin Zec, 23 gol atıp 17'de asist yaparken tam 40 gole direkt olarak katkı sağlamayı başardı. Üç yıllık Gençlerbirliği kariyerinden sonra ise sırasıyla Balıkesirspor, FK Gabala ve son olarak da Kardemir Karabükspor'da forma giydi.

Kariyerinde 270 resmi müsabakaya çıkan yıldız futbolcu, bu karşılaşmalarda 78 gol atarken 32 kez de asist yapmayı başardı. Zec, Süper Lig'de sahaya çıktığı 143 maçta ise 32 gol ve 20 asistlik performans sergileyerek adını başarılı futbolcular arasına yazdırdı. 2008 yılından bu yana Bosna Hersek Milli Takımının da formasını terleten Zec, 15 karşılaşmada forma giyerken bir kez de gol sevinci yaşadı.

18 Tem 2018 - 20:49 - Gaziantepspor

Mahreç  Sedat Torun


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Telgraf Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Telgraf Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Telgraf Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Telgraf Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.