Filiz ‘Ses’ verdi

İyi Parti’den Gaziantep Milletvekili seçildiği günden beri ortaklılarda hiç görünmeyen eski GAÜN Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Filiz ortaya çıktı.

İmam Hüseyin Filiz imzası ile haber merkezlerine gönderilen mailde eğitim sistemi değerlendirildi.

Milletvekili İmam Hüseyin Filiz’ den geldiğini tahmin ettiğimiz yazılı açıklama şöyle:

“İYİ Parti Gaziantep Milletvekili Prof. Dr. İ. Hüseyin Filiz, 2018-2019 Eğitim-Öğretim yılının başlaması nedeniyle bir mesaj yayımladı. Filiz, “Kendilerini ifade edebilen, araştıran, sorgulayan nesiller yetiştirmek için Türk eğitim sistemi gözden geçirilip, eksikler için adımlar atılmalı” dedi.

Açıklamasında, Türkiye’yi geleceğe taşımanın yolunun iyi yetişmiş nesillerle mümkün olacağına işaret eden Filiz, bunun için de nitelikli ve kaliteli eğitimin şart olduğunu kaydetti. Filiz açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

”Geleceğimizin teminatı olan öğrencilerimizin okullarına, arkadaşlarına ve öğretmenlerine kavuştuğu yeni bir eğitim öğretim dönemine daha başlıyor olmanın sevinç ve heyecanını hep birlikte yaşıyoruz. Ülkemizin çağdaş medeniyetler seviyesinin üzerine çıkması doğrultusunda, en önemli basamağın nitelikli ve kaliteli eğitimden geçtiği bir gerçektir. Araştıran, sorgulayan, bilgi ve teknoloji üretebilen, bilimsel ve teknolojik gelişmeleri takip edebilen nesiller yetiştirmek adına, yeni eğitim ve öğretim yılını iyi değerlendirmek zorundayız.”

Türkiye’deki eğitim sisteminin daha fazla zaman kaybetmeden gözden geçirilmesi gerektiğini de belirten Filiz, açıklamasını şöyle tamamladı:

”Eğitim sistemi yeniden gözden geçirilmeli ve ilkokuldan itibaren çocuklarımızın, kendilerini iyi ifade edebilmeleri, okuduklarını anlamaları ve silgi kullanmadan, ilk defa da doğru yapabilme becerilerini kazandıracak şekilde düzenlemeler getirilmelidir. Ülkemizin yaşadığı sorunların temelinde ne yazık ki eğitim sistemimizdeki yanlışlar da var. Bunu düzeltmek kesinlikle bizlerin elinde. Mevcut iktidar biran önce eğitim sistemimizi gözden geçirip, gerekli düzenleme ve reformları hayata geçirmelidir. Yapısal ve sistemdeki belirsizliklere bağlı olarak öğrenci, öğretmen ve velilerin bu anlamda yaşadıkları sorunlar giderilmelidir. Özellikle son yıllarda eğitim sisteminde yaşanan karmaşa ve belirsizlikler mağduriyetleri de beraberinde getirmiştir. Ülkemizde şuan uygulamada olan eğitim sisteminden memnun olanların oranı çok düşük. Eğitimde alınacak mesafe ülkemizi de her alanda ileriye taşıyacaktır. Bu duygu ve düşünceler ile tüm öğretmen ve öğrencilerimize sağlıklı, huzurlu ve başarılı bir eğitim öğretim yılı diliyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”

17 Eyl 2018 - 10:03 - Siyaset

Mahreç  Hasan Akpınar


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Telgraf Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Telgraf Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Telgraf Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Telgraf Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

Metin - Ses verdi ne kadar ayıp bi itham, Hüseyin Hoca bu şehrin bir değeri. Belki de siz yeni görmeye başladınız.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 17 Eylül 10:03