Jandarma koruyacak

AntepFıstığı hasadının yaklaştığı şu günlerde, fıstık hırsızlığını ve buna olayların yaşanmaması için GTO ve GTB harekete geçti. Her iki kurum ortak hareket ederek bahçelerin güvenliği için güvenlik güçlerinden yardım isteyecek.

Gaziantep Ticaret Odası’nın (GTO) ev sahipliğinde, Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Yıldırım ve Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akıncı’nın başkanlığında gerçekleşen toplantıya; GTO 1 No.lu Tarım Ürünleri-Hububat-Bakliyat-Baharat Komitesi, 3 No.lu Antep Fıstığı ve Kuruyemiş Meslek Komitesi ile Gaziantep Ticaret Borsası 1 No.lu Antep Fıstığı, Fındık, Yer Fıstığı ve Ceviz Toptan Ticareti Meslek Komitesi ve meclis üyeleri katıldı. Toplantıda Antep fıstığının hasat döneminde yaşanan hırsızlık olaylarına karşı alınacak önlemlerle ilgili görüş alışverişinde bulunuldu.

GTO Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Yıldırım ve GTB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akıncı, Antep fıstığı hasat döneminin başlaması dolayısıyla daha önce yaşanan hırsızlık olaylarının bu sezon yaşanmaması için gerekli tüm tedbirlerin alınması için İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı ve diğer kolluk kuvvetleri nezdinde girişimde bulunacaklarını belirterek, “Bundan önce Antep fıstığı hırsızlıklarına ve hırsızlığa bağlı olarak gelişen cinayet vakalarına şahit olunmuştu. Bu sezon da benzer durumlar yaşanmaması ve önlem alınması için İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı ile temasa geçeceğiz.” şeklinde konuştular.

Antep fıstığı hasadının başlaması hasebiyle yaşanabilecek muhtemel hırsızlık olayları ve buna karşı alınacak önlemler, Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Başkanı Tuncay Yıldırım ve Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akıncı’nın başkanlık ettiği toplantıda ele alındı. Toplantıya GTO 1 No.lu Tarım Ürünleri-Hububat-Bakliyat-Baharat Komitesi, 3 No.lu Antep Fıstığı ve Kuruyemiş Meslek Komitesi ile Gaziantep Ticaret Borsası 1 No.lu Antep Fıstığı, Fındık, Yer Fıstığı ve Ceviz Toptan Ticareti meslek komite ve meclis üyeleri katıldı.

Toplantıda yapılan değerlendirmede; her yıl 15 Temmuz - 15 Eylül tarihleri arasında Antep fıstığı hasadının yapıldığı, fiyatların yüksek olmasından ve hasadın yapıldığı bahçelerde kontrolün sağlanamamasından ötürü hırsızlık olaylarının yaşandığı belirtilerek önlem alınması gerektiği ifade edildi.

Geçmiş dönemlerde, Antep fıstığı hırsızlığı ve buna hırsızlık cinayetleri yaşandığını ifade eden meclis ve meslek komite üyeleri, hırsızlık olaylarına karşı güvenlik önlemlerinin artırılmasının olası kötü hadiselerin önüne geçeceğini dile getirdiler.

GTO BAŞKANI YILDIRIM VE GTB BAŞKANI AKINCI’DAN UYARI

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Yıldırım ve Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) Başkanı Mehmet Akıncı toplantı sonrasında yaptıkları değerlendirmede, meclis ve meslek komite üyeleri tarafından dile getirilen hususlar ile güvenlik önlemlerinin artırılması konusunda İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı ile ilgili kurum ve kuruluşlarla irtibata geçeceklerini ifade ettiler.

Antep fıstığı üreticilerini ve Antep fıstığı ticareti yapan esnafı da uyaran Yıldırım ve Akıncı, “Üretici birçok zorluk ve mücadeleyi aşıp hasat sezonuna geldiğinde, maalesef hırsızlık olaylarıyla karşılaşıyor. Bunun sonucunda gerek kazara gerek ise hırsızların silahlı olmasından ötürü karşılıklı yaralamalı veya ölümlü hadiseler meydana geliyor. Biz de bu durumu göz önüne alıp fıstık hasadının olduğu bölgelerde belirli saatlerde gerekli tedbirlerin alınması için girişimde bulunacağız. Fıstık bağlarının korunması amacıyla üreticiler bekçi tutarak gerekli tedbirleri güvenlik kuvvetleri ile birlikte almalı. Üreticilerin olumsuz bir durum ile karşılaşmaları hâlinde 155 Polis İmdat hattını veya Jandarma Alo 156’yı aramalarını tavsiye ediyoruz. Antep fıstığı ticareti yapan esnafımız da kendisine veya yakın akrabalarına ait fıstık bahçesi olmayan şahıslardan ürün almamalı. Esnafımızın mağdur olmamaları için bu ve benzeri konularda daha dikkatli davranmaları gerekiyor” şeklinde konuştular.

Gaziantep Ticaret Odası’nın ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıya; GTO Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Kavsara, Meclis üyeleri Müslüm Yıldırım, Ökkeş Tabur, Komite Başkanları Ahmet Remzi Tabur ve Ömer Çetinkaya, Komite Başkan Yardımcıları Bilal Bilen, Suat Uysal, Komite Üyesi İbrahim Ongun ile Ticaret Borsası Meclis Üyeleri Ahmet Ulu, Mehmet Özmen, Mustafa Kara, Komite Başkanı Müslüm Kılınç, Başkan Yardımcısı Mehmet Ataş, Komite Üyeleri Mahmut Saman ve Mehmet Yaşar Göktürk katıldı.

19 Tem 2018 - 08:30 - Ekonomi

Mahreç  Hüseyin Küpeli


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Telgraf Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Telgraf Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Telgraf Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Telgraf Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.