'FETÖ ve uluslarası işbirliği iyi analiz edilmeli

Gaziantep Üniversitesi’nde 15 Temmuz şehitleri anma törenleri kapsamında “Türk Tarihinde Darbeler ve 15 Temmuz Hain Darbe Girişimi” konulu panel gerçekleşti

Gaziantep Üniversitesi’nde 15 Temmuz şehitleri anma törenleri kapsamında “Türk Tarihinde Darbeler ve 15 Temmuz Hain Darbe Girişimi” konulu panel gerçekleşti. GAÜN Fen Edebiyat Fakültesi Ömer Asım Aksoy Konferans Salonu’nda düzenlenen panele; Yrd. Doç. Dr. Süleyman Ünüvar, Yrd. Doç. Dr. Mehmet Biçici ve Yrd. Doç. Dr.Celal Pekdoğan konuşmacı olarak katıldı.

Panelin moderatörlüğünü yürüten GAÜN Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Metin Bedir, ülkemizin bir yıl önce 15 Temmuz’da çok vahim bir olay yaşadığını belirterek, 1071’de Türk Milleti’nin Anadolu’ya girişinden itibaren ta ki 15 Temmuz’a kadar çok büyük badireler atlattığını vurguladı.

15 TEMMUZ BİR DEMOKRASİ ZAFERİ OLDU

Türk milletinin tarih boyunca çok büyük kalkışmalara maruz kaldığını, bu kalkışmalara karşı büyük zaferler kazandığını aktaran Prof. Dr. Metin Bedir konuşmasında şunları söyledi: “Bu millet istiklal ve istikbalinden hiçbir zaman vazgeçmeyeceğini ve kolay kolay hiçbir güce teslim edilemeyeceğini defalarca tüm dünyaya ispatladı. Sanırım bir defa daha ispatı gerekiyordu ki, 15 Temmuz’da böyle bir kalkışma yaşandı. O gecenin sabahında 250 şehit ve binlerce gazi verildi. Bir defa daha tüm dünyaya şunu gösterdik ki; bu ulusun benliğinde yıkılamayacak bir vatan, millet aşkı var. Bu da ama genlerimizden, ama bizi yetiştiren sağduyulu anne babalarımızdan geliyor. Bu zaferlere perçinlenmiş öyle vatan evlatları var ki, içlerindeki ülke sevgisini, vatan sevgisini imanı ile bezemiş. Yine her şeyden önce Yaradanın da takdiriyle bu insanların kalkışmaları bir daha Türkiye’de taban bulmayacak şekilde son buldurulmuştur. Ülkemizin tekrar uyanışı, birlik ve beraberlik ruhu için bu gece çok önemliydi, bana göre de bir demokrasi zaferi kazanılmış oldu.”

TÜRK MİLLETİ’NİN SAĞDUYUSU ÜSTÜN GELDİ

Yrd. Doç. Dr. Süleyman Ünüvar da, FETÖ terör örgütü elebaşısı olan Fetullah Gülen’in farklı dini söylemlerle 1970’lerin sonunda kendine taraftar bulduğunu hatırlatarak; önce ışık evleriyle taraftar topladığını sonra yurt ve okullar açarak hain planını ortaya koyduğunu söyledi. Yrd. Doç. Dr. Ünüvar, “Hedefe ulaşmak için başta emniyet kuvvetleri olmak üzere kamu görevlilerini elde etmeye çabalamış bunda da kısmen başarılı olmuştur. Kendi adamlarını üs kademelere yerleştirmek için çeşitli kumpaslar üretmiştir. Ancak 17 - 25 Aralıktan sonra yandaşlarının kamudan uzaklaştırılacağını anlayan FETÖ hain darbe planını yürürlüğe koymuş kendine bağlı subaylarla halkı ve meclisi bombalatmıştır. Fakat Türk Milleti’nin sağduyusu üstün gelmiş darbe başarısız olmuştur” şeklinde konuştu.

TÜRKİYE CUMHURİYETİ DEVLETİNİ SONSUZA DEK YAŞATMALIYIZ

Yrd. Doç. Dr.Celal Pekdoğan, askerî darbelerin, Türkiye’yi bir kargaşa ortamından, başka bir kargaşa ortamına sürüklediğini belirttiği konuşmasında şunları söyledi: “Ne yazık ki demokrasinin siyasi partiler tarafından engellendiği iddiasıyla gerçekleştirilen askerî darbelerin kat edeceği yol, demokrasi ve çağdaşlaşma adına kat edeceği yoldan çok daha uzun olduğu gibi, hangi tarafa hangi maksatla yol aldığı da belli değil. O halde her ne sebeple olursa olsun demokrasiden asla taviz vermeksizin, asgari müştereklerde bir araya gelerek Türkiye Cumhuriyeti Devletini sonsuza dek yaşatmalıyız, var olmak için başka şansımız yok.”

FETÖ VE ULUSLARARASI İŞBİRLİĞİ İYİ ANALİZ EDİLMELİ

FETÖ'nün uluslararası bağlantılarını anlayabilmek için 1945'te başlayan ABD ve Rusya arasındaki “soğuk savaşı”, ABD’nin yeni dünya düzenini, FETÖ ve Vatikan arasındaki ilişkiyi analiz edebilmek gerektiğini ifade eden Yrd. Doç. Dr. Mehmet Biçici, “15 Temmuz hain darbe girişiminin amacı; içerde ve dışarıda kendisine biçilen rolü oynamayı reddeden Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin hizaya getirilmesidir. Böylece Türkiye ve içeride sürekli iç çatışmaların yaşandığı kaos ortamında bir süreci yaşarken her türlü işgale de açık bir duruma gelecektir. Kendi senaryosunu yazan ve uygulayan Türkiye Cumhuriyeti gerek bölgesinde gerekse küresel çapta yeni oluşumların önünü açmaya başlamıştır” dedi.

20 Tem 2017 - 13:44 - Gaziantep Haber

Mahreç  Telgrafhaber Merkezi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Telgraf Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Telgraf Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Telgraf Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Telgraf Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.