Gaziantep için vahim iddia

Türkistan İslam Partisi üyelerinin, İdlib operasyonu sonlandıktan sonra, Türkiye’de; Tarsus, Konya ve Gaziantep gibi “muhafazakar” kentlere yerleştirileceği iddia ediliyor.

Suriye’de cihatçılarla birlikte hareket eden Türkistan İslam Partisi üyelerinin, İdlib operasyonu sonlandıktan sonra, Türkiye’de; Tarsus, Konya ve Gaziantep gibi “muhafazakar” kentlere yerleştirileceği iddia ediliyor.

AsiaTimes haber sitesinde yer alan habere göre; Suriye savaşının başlangıcından bu yana cihatçılarla birlikte hareket eden Türkistan İslam Partisi’ne bağlı Türkik cihatçıların, İdlib’teki olası karşılaşmanın ardından Türkiye’nin Antep, Konya ve Tarsus gibi “muhafazakar” şehirlerine yerleştirileceği ileri sürüldü.

Haberde, özellikle Konya için “Kendi işini önemseyen dindar erkeklerle ilgili bir problemi olmayan sakin bir şehir” tanımlaması yapıldı.

Türkistan İslam Partisi üyeleri, 2011’de ve 2012’nin başlarında bireysel olarak Suriye’de cihatçılarla birlikte savaşa katılsa da 2013’ten itibaren kurumsal olarak bölgeye gelmeye başladılar.

19 Eyl 2018 - 09:47 - Gaziantep Haber

Mahreç  Telgrafhaber Merkezi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Telgraf Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Telgraf Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Telgraf Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Telgraf Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.