Gaziantep Üniversitesi MERSCIN Projesi’nde

Proje kapsamında, bilimsel araştırmacıları halk ile yakınlaştırmayı ve genç insanların araştırma kariyerlerine başlaması konusunda cesaretlendirilmesi hedefleniyor.

Mersin Üniversitesi koordinatörlüğünde, paydaş kurumların desteği, Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) katkılarıyla hazırlanan ve Avrupa Komisyonu tarafından desteklenmeye değer bulunan “H2020-Mersin International ScienceNight (MERSCIN)” Projesi basın ve tanıtım toplantısı Mersin’de gerçekleştirildi.

Proje kapsamında, bilimsel araştırmacıları halk ile yakınlaştırmayı ve genç insanların araştırma kariyerlerine başlaması konusunda cesaretlendirilmesi hedefleniyor. H2020 – Marie Sklodowska-Curie eylemleri kapsamında Mersin üniversitesi ile ortaklaşa yürütülen projenin açılış ve tanıtım toplantısına Gaziantep Üniversitesi’ni temsilen Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Metin Bedir ile Nizip Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Gör. Nida Palamut Koşar ve Dr. Öğr. Gör. Cem Koşar katıldı. GAÜN Avrupa Birliği Araştırmaları Merkezi katkılarıyla yürütülen proje aynı zamanda bu alanda yürütülen Türkiye’de ilk proje olma özelliğini taşıyor.

Projenin açılış konuşmasını yapan Mersin Vali Yardımcısı Süleyman Deniz, her iki etkinliğin ilk amacının gençleri bilimle buluşturmak olduğu söyledi. Vali Yardımcısı Deniz, gençleri bilimle tanıştırabilmek için meraklarını arttırmamız gerektiğini belirterek, katkı sağlayan kurum ve kuruluş temsilcilerini tebrik etti.

Mersin Çocuk Üniversitesi Koordinatörü ve Proje Yürütücüsü Soner Yurtdaş, Horizon 2020 kapsamında Türkiye’de ilk defa desteklenen MERSCIN projesi ile Tübitak tarafından ‘3. Uluslararası Mersin Bilim Şenliği’ hakkında bilgi verdi.

“H2020-Mersin International ScienceNight (MERSCIN)” etkinliği 28 Eylül 2018 tarihinde CNR Expo Fuar Alanı'nda düzenlenecek. “3. Uluslararası Mersin Bilim Şenliği” çok sayıda proje katılımıyla 29-30 Eylül tarihlerinde yine CNR Expo Fuar Alanı’nda gerçekleştirilecek. 5 kıta, 16 ülkeden bilim insanının katıldığı proje kapsamında; atölye çalışmaları, bilimsel, sanatsal ve sportif etkinlikler yapılacak. Yurt dışından gelecek bilim merkezlerinin atölye, bilimsel sergi ve uygulamalı gösterileri ile astronomi gözlemi gibi pek çok etkinlik de proje kapsamında düzenlenecek.

18 Eyl 2018 - 16:00 - Eğitim

Mahreç  Telgrafhaber Merkezi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Telgraf Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Telgraf Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Telgraf Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Telgraf Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.