Gaziantep'e müjde

Gaziantep, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 100 günlük icraat programında yer alan ‘Model fabrikalar’ kapsamına alındı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank,tarafından 5 il arasında gösterilen Gaziantep’te model fabrika uygulamasında yerel partner Gaziantep Sanayi Odası olacak.

Model fabrikanın, işletmelerin verimliliklerini ve rekabetçiliklerini arttırmanın yanı sıra deneyimsel öğrenme tekniklerinden faydalanarak, teori ve pratiği birleştirmek suretiyle çalışanların yetkinlik kazanımlarını kalıcı hale getirmesi hedefleniyor. Bakan tarafından 5 il arasında gösterilen Gaziantep model fabrika uygulamasında yerel partner Gaziantep Sanayi Odası olacak. UNDP ile ortak yürütülecek projede değerlendirmeler sonrasında model fabrikanın hangi sektör için kurulacağı kararlaştırılacak. Ardından belirlenen finansal paylaşım doğrultusunda model fabrika hayata geçirilecek. Bu fabrika, ilgili sektöre fizibilite, yatırım, üretim ve tüm süreçleri için model oluşturacak. Model fabrikanın toplam yatırım tutarının yaklaşık 2 milyon USD olması bekleniyor.

Model Fabrika işletmelerde operasyonel mükemmeliyet ilkelerinin, deneyimsel öğrenme tekniklerini kullanarak, ölçeklenebilir bir şekilde yaygınlaştırılmasını sağlayan bir araç (ortak kullanıma yönelik bir yetkinlik merkezi) olarak tanımlanabilir.

GAZİANTEP’TE NASIL UYGULANACAK?

Gaziantep’te Uygulamalı KOBİ Yetkinlik Merkezi (Model Fabrika) kurulması ve işler hale getirilmesi amacını taşıyan proje; Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Verimlilik Genel Müdürlüğü ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) işbirliğinde yürütülmektedir.

Bakan tarafından 5 il arasında gösterilen Gaziantep model fabrika uygulamasında yerel partner Gaziantep Sanayi Odası olacak. UNDP ile ortak yürütülecek projede değerlendirmeler sonrasında model fabrikanın hangi sektör için kurulacağı kararlaştırılacak. Ardından belirlenen finansal paylaşım doğrultusunda model fabrika hayata geçirilecek. Bu fabrika, ilgili sektöre fizibilite, yatırım, üretim ve tüm süreçleri için model oluşturacak. Model fabrikanın toplam yatırım tutarının yaklaşık 2 milyon USD olması bekleniyor.

BM Kalkınma Programı desteği ile geliştirilen proje kapsamında Türkiye’de üretim yapan KOBİ’ler hedef alındı. Projenin ana amacı KOBİ’lerin boşa kürek çekmesinin önüne geçmek.

Proje Gaziantep’in yanı sıra, İzmir , Mersin , Konya ve Kayseri’de uygulanacak.

19 Eyl 2018 - 08:40 - Ekonomi

Mahreç  Okan Çelik


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Telgraf Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Telgraf Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Telgraf Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Telgraf Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.