Çelik yapılar Gaziantep’te tartışılacak

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Gaziantep Şubesi ve Erzurum Şubesi ortaklaşa düzenlediği 7. Çelik Yapılar sempozyumun 26-27 Ekim tarihlerinde Gaziantep'te yapılacak.

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Gaziantep Şubesi ve Erzurum Şubesi ortaklaşa düzenlediği 7. Çelik Yapılar sempozyumun 26-27 Ekim tarihlerinde Gaziantep'te yapılacak. Sempozyumda, çelik yapılar alanında kurumsal ve sektörel birçok katılımcıyı buluşacak.

İnşaat Mühendisleri Odası Gaziantep Şube Başkanı Gökhan Çeliktürk, Gaziantep'te düzenlenen sempozyuma uluslararası düzeyde katılımın olacağını söyledi. Sempozyumunun 26-27 Ekim tarihinde düzenleneceğini belirten Çeliktürk, “Çelik yapılar sempozyumumuz inşaat mühendisleri adına, Gaziantep Şubesi ile Erzurum Şubesinin gerçekleştireceği organizasyon 26-27 Ekim tarihleri arasında 2 gün sürecek. Yurt içi ve yurt dışından gelecek misafirlerimizi Gaziantep'te ağırlama ve Gaziantep’i tanıtma fırsatı bulacağız. Bu sempozyumda amacımız, hem meslektaşlarımıza, hem akademisyenlere hem de Gaziantep şehri ve sanayisine çelik yapılar konusunda bilgilendirmek. Çelik yapılar konusunda Gaziantep'te gördüğümüz eksiklikleri görmek adına düzenliyoruz. Bu organizasyonu yaparken Üniversite oda ilişkileri, üniversite sanayi ilişkilerimizi de göz önüne alıyoruz” dedi.

“GAZİANTEP ÇELİK YAPILAR KONUSUNDA ZAYIF KALMIŞ”

Gaziantep’in çelik yapılar konusunda zayıf kaldığının altını çizen Çeliktürk, “Gaziantep çelik yapılar konusunda zayıf kalmış. Meslektaşlarımız bu konuda biraz daha tereddütlü bakıyorlar. Beton yapılar insanlara yapması daha kolay geliyor. Tabi arada biraz daha maliyet farkı olduğu için daha çok betonarme yapıları tercih ediyorlar” şeklinde konuştu.

“Çelik yapı ve betonarme yapıların avantaj ve dezavantajları”

Hem çelik hem de betonarme yapıların avantaj ve dezavantajları olduğunun altını çizen Çeliktürk, “Hem çelik hem de betonarme yapıların avantaj ve dezavantajları var. Çelik yapılar biraz daha maliyetli olduğu için bizim sanayicilerimiz betonarmeyi tercih ediyorlar. Ama deprem konusunda çelik biraz elastik yapısı olduğundan dolayı ve montajı çok daha kolay olmasından dolayı terci sebebidir. Çeliğin yangına karşı dayanıklılığı betona göre biraz daha azdır. Meslektaşlarımıza çelik yapılar konusunda eğitimler veriyoruz. Biz bunu üyelerimizden başlayıp, ondan sonra Gaziantep piyasasına, sanayicilerimize eğitimler vereceğiz. Gaziantep'te bir çelik binamız yok. Belki bir tane çelik bina yaparız. İnsanların çeliğe karşı ön yargılarını kırarız inşallah” diye konuştu.

20 Eki 2017 - 07:42 - Ekonomi

Mahreç   İha


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Telgraf Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Telgraf Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Telgraf Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Telgraf Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.