GKV’li uzmanlar velileri ve öğrencileri uyardı

2017-2018 eğitim öğretim yılının birinci döneminin tamamlanarak öğrenciler yarı yıl tatiline giriyor.

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları Rehberlik Zümresi karne uyarısında bulunarak velilerin çocuklarına karşı dikkatli olması ve tatili kabusa çevirmemeleri yönünde çağrı yaparken öğrencilere de tatili verimli ve iyi değerlendirmeleri yönünde uyardılar.

2017-2018 eğitim öğretim yılının ilk dönemi öğrencilerin karne alarak tatile girmesiyle tamamlanacak. Dönem boyunca öğrencilerin üzerlerine düşenleri yaptığını ifade eden GKV Özel Okulları Rehberlik Servisi uzmanları Ayşe Duygu Kılıç, Günseli Boyno, Gökçe Uslu Bekar, Gökçen Bindal, Fatma Okuyucu Hekim, Nevra Bal, Nurten Tosun, Aslı Budak, Suzan Bağcı, Bilge Bozgeyik Kılıç, Tuğçe Çayırgan Çot Zehra Doğan, ve Kübra Çirtikoğlu

yaptıkları ortak açıklamada; velilere çağrı yaparak öğrencilerin tatilini kabusa çevirmemelerini önerdi. Karnede notların yüksek veya düşük olabileceğini ifade eden uzmanlar anne ve babaları uyararak “Okul dönemi boyunca erken yatıp erken kalkan, her gün düzenli ders çalışan, sınavlara hazırlanan, ödev yapan, proje hazırlayan öğrenciler için sömestr tatili heyecanla beklenen bir dönemdir. Sömestr tatili aileler tarafından iyi planlandığında çocuklar için gerçekten dinlendirici ve yeni dönem için motivasyon sağlayıcı olmaktadır. Bunu sağlamak için çocuğunuzla daha uzun ve kaliteli vakit geçirebilirsiniz.

Okuldaki kural ve sorumluluklara uyan öğrencilerimizin evde de bazı sorumlulukları olmasına dikkat etmelisiniz. Evde sorumlulukları olan çocuklar okuldaki kurallara uymakta ve ödev sorumluluklarını yerine getirmekte daha az zorlanmaktadırlar. Ama tatil boyunca kendisinden hiçbir şey beklenmeyen çocuklar tatil sonrasında birden bire sorumluluklarla ve okuldaki kurallarla karşılaştıklarında bocalayabilmektedirler. Bazı öğrencilerin karneleri beklenenin altında olabilir. Bu durum velilerde hayal kırıklığı yaşatmamalı aksine bundan sonraki süreçlerle ilgili okul, aile, öğretmen öğrenci denkleminin kurularak öğrencinin eksik konuları tekrar etmesi, ikinci yarı yılı daha düzenli ve planlı proğramlı yaşaması sağlanmalı. Düşük notlu bir karne dünyanın sonu değildir. Velilerimiz bu anlamda da dikkatli olmalı ve öğrencilere kabus yaşatmamalıdır” dediler.

Hedeflerinizi gözden geçirin planlı programlı hareket edin

Karne alarak yarı yıl tatiline girecek öğrencilere de uyarılarda bulunan GKV Özel Okulları Rehberlik Servisi Rehber Öğretmenleri adına bir değerlendirme yapan Zümre Başkanı Bilge Bozgeyik Kılıç “ Sömestr tatili; dönem boyunca yeni bilgi ve beceriler kazanmış, birçok alanda performans sergilemiş olan öğrencilerimiz için bir soluk alma ve dinlenme fırsatıdır fakat; tatilimizin tümünü sadece dinlenerek geçirirsek 2. döneme geçiş aşamasında zorluklarla karşılaşabiliriz. Bu açıdan bakıldığında tatilimizi verimli ve eğlenceli geçirmek adına hem zihnimizi ve bedenimizi dinlendirebileceğimiz hem de akademik anlamda başarımızı arttırabileceğimiz bir planlama yapmamız şarttır. Planımızın ilk aşamasında günün, haftanın ve yarıyıl tatilinin sonunda ulaşılması gereken hedeflerimiz belirlenmelidir. Bu hedefler öğrencinin çalışma isteğini kamçılayacak nitelikte olmalıdır.

Hayali ve gerçekleşmesi imkansız hedefler, belirli bir süre sonra öğrencinin ümidinin kırılmasına ve çalışma isteğinin azalmasına neden olabilir.Hedeflerinizi belirledikten sonra 2. aşamada çerçevemizin içini doldurmamız gerekmektedir.Bu amaçla; akademik başarısı düşük ve konu eksiği fazla olan öğrencilerin eksiklerini gidermek adına konu çalışması ve test dağılımları, akademik başarısı yüksek olup 1. dönemi başarılı bir şekilde noktalayan öğrencilerin de tekrar nitelikli çalışmalar yapması gerekmektedir” dediler.

18 Oca 2018 - 11:01 - Eğitim

Mahreç  Telgrafhaber Merkezi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Telgraf Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Telgraf Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Telgraf Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Telgraf Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.