Gaziantep'te hastaneler hasta ediyor

Gaziantep’teki devlet hastanelerinde 5 dakikalık muayene için bir saatten fazla bekletilen hastalar çileden çıkıyor.

Sıcak havalarla birlikte klimaların da yetersiz kaldığı hastanelerde havasızlık nedeniyle nefes almak dahi zorlaşıyor.

Gaziantep 25 Aralık Devlet Hastanesi ve Dr. Ersin Aslan Devlet Hastanesi’nde uzun süre sıra beklemek zorunda kalan hasta ve yakınları, sıcak havaların da etkisiyle tam bir çile yaşıyor. Aşırı kalabalık nedeniyle klimaların da yetersiz kaldığı hastane koridorlarında uzun süre beklemek zorunda kalan hasta ve yakınları, “Bu hastaneler adamı daha çok hasta eder” tepkisini gösterdi. Aşırı yoğunluk nedeniyle doktorların muayeneleri çok hızlık yaptığını dile getiren hasta ve yakınları, “5 dakika muayene oluyoruz. En az bir saat bekliyoruz. Beklemek sorun değil ama sıcak hava ve içerideki havasızlık bizleri çok rahatsız ediyor” diye tepki gösterdiler.

Poliklinik önlerinde uzun süre beklemek zorunda kaldıklarını belirten hasta ve yakınları, muayene sürelerinin çok yetersiz olmasına rağmen, sıra beklemek zorunda kaldıklarını dile getirdiler. Klimaların çok yetersiz kaldığını ve inanılmaz bir havasızlık olduğunu dile getiren vatandaşlar, “İçeride hem terliyoruz, hem de pis kokuya maruz kalıyoruz. Nefes almak dahi zorlaşıyor. Asansör sıkıntısı var. Muayeneler için ayrılan süreler çok yetersiz. Paramız olmadığı için özel hastaneye gidemiyoruz. Burada da büyük sıkıntı yaşıyoruz. Bazen çok ileriki günlere randevu veriliyor. Bu işe biran önce çözüm bulunsun” ifadelerini kullandılar.

Fiş almak için ayrı, muayeneye girebilmek için ayrı sıra beklediklerini belirten hasta ve yakınları, “Poliklinik muayenesi için sıra bekleyen hastalara, günlük muayene edilecek hasta sayısına ulaşıldığı ve beklememeleri gerektiği açıklanmıyor olduğundan hastalar kuyruklarda zaman kaybediyor. Bu konuda hastane görevlileri ile hasta ve hasta yakınları arasında tartışma yaşanıyor. Hastalar ertesi gün gelmek üzere evlerine dönmek zorunda kalıyor” şeklinde konuştular.

12 Tem 2018 - 21:10 - Yaşam & Sağlık

Mahreç  Okan Çelik


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Telgraf Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Telgraf Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Telgraf Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Telgraf Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.