HKÜ’ye başarı ödülü

Yrd. Doç. Dr. Şermin Metin, Arş. Gör. Zerrin Mercan ve Arş. Gör. Şule Kavak tarafından hazırlanan “Geçmişten günümüze oyuncak ve oyuncakların çocuğun gelişimine etkileri” çalışması ödüle layık görüldü.

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümü Yrd. Doç. Dr. Şermin Metin, Arş. Gör. Zerrin Mercan ve Arş. Gör. Şule Kavak tarafından hazırlanan “Geçmişten günümüze oyuncak ve oyuncakların çocuğun gelişimine etkileri” çalışması ödüle layık görüldü.

"7th International Conference of Strategic Research on Social Science and Education 2017" olarak adlandırılan etkinlik Antalya/Belek'te yapıldı. Sosyal bilimler ve eğitim alanlarındaki akademik araştırmaların değerlendirildiği ve uluslararası bilimsel bir etkinlik olarak nitelendirilen etkinliğe katılım yoğun oldu.

GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE OYUNCAKLAR ANALİZ EDİLDİ

Etkinlik kapsamında, bilimsel araştırma ödülleri almaya hak kazanan çalışmalardan HKÜ akademisyenleri tarafından hazırlanan çalışmada; "Geçmişten günümüze oyuncaklar ve oyuncakların çocuğun gelişimine etkileri", geçmişten günümüze kadar olan dönemde yaşanan toplumsal değişimler ışığında çocukların oyuncaklarının analiz edilmesi amaçlandı. 50 yaş ve üzeri yetişkinlerin çocukluk döneminde oynadıkları oyuncakları ve günümüz 5-9 yaş arası okul öncesi dönem çocuklarının oynadıkları oyuncakların karşılaştırılması yoluyla çalışmanın hazırlandığı bildirildi. Çalışma ile ödül alan HKÜ Akademisyenleri, alınan ödülün kendilerini daha da motive ettiğini ve farklı konularda çeşitli çalışmalar yapmak için araştırmalarının süreceğini belirtti.

Çalışmalarıyla ilgili açıklama yapan Zerrin Mercan: “Bu çalışmanın başarı ödülünelayık görülmesi bizler için büyük bir sürpriz ve motivasyon kaynağı oldu. Bilimsel katkı sağlaması amacıyla hazırladığımız çalışmamızın, mesleki gelişimimize ve bilimsel alan yazına destek sağlayacağını umuyoruz” diyerek görüşlerini belirtti.

18 Eki 2017 - 15:17 - Eğitim

Mahreç  Telgrafhaber Merkezi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Telgraf Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Telgraf Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Telgraf Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Telgraf Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.