İnşaatçılar ve bankacılar GTO’da buluştu

Gaziantep Ticaret Odası, şehirdeki inşaat firmaları ile banka yöneticilerini bir araya getirdi.

GTO Başkanı Tuncay Yıldırım, bankacılık ve inşaat sektörünün ekonominin lokomotif sektörlerinden olduğunu, bankaların başta inşaat firmaları olmak üzere özellikle Taşlıca Mahallesi’nde kurulması planlanan siteye taşınacak firmaları finanse etmesinin Gaziantep ekonomisine önemli katkı sağlayacağını söyledi.

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) tarafından üye firmaların faaliyet gösterdikleri alanlarda sorunların çözüme kavuşturulması amacıyla düzenlenen sektörel toplantılar devam ediyor. GTO İnşaat Müteahhitleri Meslek Komitesi, Mimarlar-Mühendisler-Yapı Denetim Firmaları Meslek Komitesi ve Bankacılık-Finans ve Mali Hizmetler Meslek Komitesi üyeleri ile şehrimizde faaliyet gösteren kamu bankaları ile özel bankaların üst düzey yöneticileri, GTO Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Yıldırım’ın başkanlık ettiği toplantıda sektörel sorunları ve çözüm önerilerini görüştü. Toplantıya İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Gökhan Çeliktürk, Mimarlar Odası Başkanı Özgür Girişken, İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı İbrahim Apa’nın yanı sıra GTO Yönetim Kurulu ve Meclis üyeleri katıldı.

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) değişik sektörlerde yaşanan sorunların tespiti ve çözümü amacıyla sektör temsilcileriyle bir araya gelmeyi sürdürüyor.

Sektörlerin güncel sorunlarının yanı sıra ekonomik konuların istişare edildiği ve farklı zamanlarda ilgili meslek gruplarının katılımıyla gerçekleşen toplantılar kapsamında; GTO 31 No.lu İnşaat Müteahhitleri Meslek Komitesi, 15 No.lu Bankacılık-Finans ve Mali Hizmetler Meslek Komitesi, 27 No.lu Mimarlar-Mühendisler-Yapı Denetim Firmaları Meslek Komitesi üyeleri ile bankaların bölge müdürlerinin katıldığı ve GTO Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Yıldırım’ın başkanlık ettiği toplantıda inşaat ve bankacılık sektörünün iş birliği yapabileceği konularla ilgili görüş alışverişinde bulunuldu.

Toplantıya GTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Uğur Acıoğlu, Yönetim Kurulu Üyeleri Sinan Bay, Mehmet Kavsara, Kerim Akdoğan, Ahmet Özgözükara; Meclis üyeleri Turgut Ercan, Mesut Girişken, İsa Ensari, Necdet Kılıç, Sabri Hamamcı; İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Gökhan Çeliktürk, Mimarlar Odası Başkanı Özgür Girişken, İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı İbrahim Apa ve bankaların bölge müdürleri katıldı.

Toplantıda, inşaat sektörünün bankalar nezdinde karşılaştığı sorunlar ve çözüm önerileri, inşaat sektörünün bankalar tarafından desteklenmesi, iki sektörün iş birliğinin Gaziantep ekonomisine katkıları ve iki sektörün beklentileri konusunda görüş alışverişinde bulunuldu.

GTO BAŞKANI YILDIRIM: “İKİ SEKTÖRÜN YAPACAĞI İŞ BİRLİĞİ EKONOMİYE KATKI SAĞLAR

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Yıldırım, bankacılık ve inşaat sektörünün ekonominin lokomotif sektörlerinden olduğunu, bankaların başta inşaat firmaları olmak üzere özellikle Taşlıca Mahallesi’nde kurulması planlanan siteye taşınacak firmaları finanse etmesinin Gaziantep ekonomisine önemli katkı sağlayacağını söyledi.

İnşaat ve bankacılık sektörlerinin iş birliği yaptığı alanları geliştirmesinin iki sektöre de katkı sağlayacağına dikkat çeken GTO Başkanı Yıldırım, “İnşaat sektörü ülkemizin ve Gaziantep ekonomisinin lokomotif sektörlerindendir. İki sektörün birlikte hareket etmesi ve birbirine destek olması sorunların çözümüne önemli katkı sağlayacaktır. İnşaat sektöründeki durgunluk veya hareketlilik diğer sektörleri de etkilemektedir. Biz bankalarımızdan inşaat sektörü başta olmak üzere özellikle Taşlıca bölgesine taşınacak plastik terlik ve ayakkabı sektörlerine mensup firmaları desteklemesini bekliyoruz. Çünkü hepimiz aynı gemideyiz. İki sektörün yapacağı güç birliğinin şehir ekonomisine fayda sağlayacağına inanıyoruz” dedi.

GTO Başkanı Yıldırım, önümüzdeki dönemde de muhtelif sektörleri bir araya getirerek sorunlara çözüm bulmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.

17 Tem 2018 - 15:31 - Ekonomi

Mahreç  Telgrafhaber Merkezi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Telgraf Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Telgraf Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Telgraf Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Telgraf Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.