Kaplan: AKP insani hakları gasp etmekle meşgul!

CHP Gaziantep Milletvekili İrfan KAPLAN, zor koşullar altında çalıştırılan, iş kazalarının ölümle, eylemlerin gözaltı ve işkencelerle sonuçlandığı 3. Havalimanı projesi inşaatı ile ilgili yazılı bir açıklama yayımladı.

Gaziantep Milletvekili İrfan Kaplan’ın yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“ 7 Haziran 2014’te başlatılan 3. Havalimanı projesi inşaatının bugüne kadar birçok işçi ölümleri , servis kazaları ve ağır şartlar altında çalıştırılmal arı kamuoyunda yer aldı . Günde 16 saat çalıştırılan, altı aydır maaş alamayan, tahtakurusu dolu yataklarda yatan, servis kazalarının da sıklıkla yaşandığı bu projede , yemek koşullarının oldukça sağlıksız ve yetersiz olduğunu işçiler defalarca dile getirmesine rağmen koşullarda bir hiçbir değişiklik olmadığına dikkat çekti. Şartların düzelmesi , maaşlarının düzenli ödenmesi için eyle m yapan yüzlerce işçi, gözaltına alındı, işkencelere maruz bırakıldı.

DİSK’e bağlı Dev Yapı-İş Sendikası en az 35 işçinin yaşamını yitirdiğini öne sürerken, T24 Habere konuşan bir işçi, yaşamını yitiren işçi sayısının binlerde olduğunu ifade etmişti. Yetkililer, işçi kazaları ve ölümleriyle ilgili tatmin eden bir açıklama yapmadı. İnsani şartlarda yaşamak ve çalışmak için eylem yapan 543 işçi gözaltına alınırken, işçiler yandaş medya ve AKP tarafından neredeyse terörist ilan edildi.

Bu vahim tablo ülkemizde hakkını aramanın ne kadar zor olduğunu bir kez daha gösterdi. İktidarın menfaatine ters düşen her eylem, zorbalıklarla, göz altılarla bastırılmaya çalışılıyor. AKP şartları iyileştirmek ve çözüm üretmek yerine, insani haklarını gasp etmekle meşgul! Sağlıklı beslenme, barınma, ulaşım ve insani koşullarda çalışmak en temel hakken, buna kayıtsız kalmak insanlık suçudur. Cumhuriyet Halk Partisi olarak, insanca yaşama koşullarını ve haklarını alana kadar, emekçi dostlarımızın haklı davalarını sonuna kadar destekleyeceğiz. Emek hırsızlarının değil, alın terinin yanındayız. Şartları düzelene kadar işçilerimizle birlikte mücadele edeceğiz.”

17 Eyl 2018 - 21:15 - Siyaset

Mahreç  Telgrafhaber Merkezi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Telgraf Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Telgraf Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Telgraf Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Telgraf Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.