Kilo vermeyi önleyen altı hata

Fazla şeker, kilo almayı tetikleyen ana etken. Vücut, fazla gelen şekeri yağ hücresi olarak tutar.

1-) Çikolata ve kurabiye yemeyi bırakıp bunların yerine bal veya kuru meyve yemeye başlasanız bile aldığınız şeker miktarı çok daha yüksek olabilir. Şeker, diyet yapanlar için asla tüketilmemesi gereken gıda maddelerinin başında geliyor. Her geçen gün aldığınız şeker miktarını azaltmaya çalışın.

2-) Haftada birkaç kez egzersiz yapmanıza karşın kilo veremiyorsanız, günün kalanında da neler yaptığınıza dikkat etmeniz gerekiyor. Araştırmalara göre, insanların yüzde 80'i, önerilen egzersiz düzeyi olan haftada beş gün gün/en az 30 dakika hedefini tutturamıyor. Egzersizi hayatınızın her anına katmanız gerekiyor. Merdiven çıkmak, işe bisikletle gitmek veya aracınızı gideceğiniz yerden uzağa park etmek gibi basit önlemler alabilirsiniz. Metabolizmanızı hızlandırmanız için bu öneriler önemli.

3-) İnsanların yüzde 60'ı, yemeklerini sadece beş dakika içinde yiyerek, hızlı günlük yaşam temposundan geri kalmamaya çalışıyor. Araştırmalar ayrıca, televizyon başında yenen yemeklerde dikkatin başka yere odaklanması nedeniyle besinlerin yeterince çiğnenmeden yutulduğunu ortaya koyuyor. İyi sindirilmeyen besinler, iştahı kontrol eden hormonların da iyi çalışmamasına neden oluyor. 4-) Diyetteyken belli başlı gıdaları muhtemelen kestiniz ve yerine sağlıklı şeyler yemeye başladınız. Ancak çok fazla sağlıklı gıda tüketmek de diyetinizin istenen sonuca ulaşmasını engelleyebilir. Kuruyemiş ve bakliyat gibi besinlerin büyük bölümü besleyici olmasına rağmen içerdikleri kalori nedeniyle sizi hedefinizden uzaklaştırabilir. Ceviz, badem ve fındık gibi besinleri ara öğünlerde az miktarda tüketerek hem diyetinizi koruyabilir hem de vücudunuz için gerekli olan besin öğelerini alabilirsiniz. 5-)Uzmanlar, diyette yeterli derecede uyumanın önem taşıdığını vurguluyor. Kötü bir gece uykusundan sonra vücudun karbonhidrat ve şeker ihtiyacının arttığı, aşırı yorgun olunduğunda da beynin şeker alımı için uyarı gönderdiği ifade ediliyor. Uyku ayrıca hormonları da düzenlemesi nedeniyle diyetteki başarıyı doğrudan etkiliyor. Daha iyi bir uyku için, kendinize bir program yapın ve buna sadık kalın. Her gün aynı saatte yatmaya ve uyanmaya özen gösterin. 6-)İnsanların yoğun iş temposu ve günlük hayatta karşılaştığı sorunlar nedeniyle strese girmeleri, diyet yapan kişilerin başarıya ulaşmasını engelleyen bir başka etken. Vücudunuzun stres altına girdiğinde salgıladığı hormonlar, sizi şeker alımına sürükleyebilir. Yoga gibi sakinleştirici etkisi olan faaliyetlerde bulunmaya çalışın. Muz yiyerek, stresli anlarda kan basıncınızı düzenleyebilirsiniz. (BBC Türkçe)

21 Eki 2017 - 10:44 - Yaşam & Sağlık

Mahreç  Telgrafhaber Merkezi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Telgraf Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Telgraf Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Telgraf Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Telgraf Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.