Külliyen yalan

Ak Parti İl Başkanı Eyüp Özkeçeci, Şahinbey Meclis üyesi Ferda Barış’ın, CHP Şehitkamil İlçe Başkanı Umut Yılmaz’ın iddia ettiği gibi Büyükşehir Belediyesi’nden 3,5 milyon TL’lik ihale almadığını söyledi.

Özkeçeci Ferda Barış’ın Büyükşehir Belediyesi’nden bir ihale aldığını onda da en düşük teklifi verdiğini söyledi.

Özkeçeci’nin konuyla ilgili açıklaması şöyle; “ CHP Şehitkamil İlçe Başkanı Umut Yılmaz’ın 18.09.2018 tarihli basın açıklamasından sonra konu ile alakalı olarak yapmış olduğum araştırmada basın açıklaması içeriğinin yalan, iftiralarla dolu, kamuoyunu yanıltmaya yönelik ve siyasi rant elde etmeye yönelik olduğunu gördüğüm için bu açıklamayı yapma ihtiyacı hasıl olmuştur.

Basın açıklamasında belirtilen Gaziantep Büyükşehir Belediyesinden 3 milyon 496 bin tl’lik ihaleyi aldığı bilgisi yalandır. Gaziantep Büyükşehir Belediyesinin böyle bir ihalesi bulunmamaktadır. Basın açıklamasının muhatabı olan Ferda Barış’ın Şahinbey Belediye Meclis Üyesi olduktan sonra Büyükşehir Belediyesinden aldığı bir tek ihale vardır. Kamu İhale Kanununa tabi olan bu ihaleye başka firmada katılmış olup en düşük teklifin kendisinin olması nedeniyle iş Ferda Barış’ta kalmıştır.

Ferda Barış 19 Ocak 2018 tarihinde yedek sıradan istifa nedeniyle Şahinbey Belediye Meclis Üyesi olmuştur.

Meclis Üyesi olduğu tarihten sonra Şahinbey Belediyesi ile hiçbir ticari iş yapmamıştır. Belediyelerimiz kişiye özel hiç bir işlem yapmamıştır. Belediyelerimizin yaptıkları tüm işlemler hukuk çerçevesinde yapılmıştır.

CHP Şehitkamil İlçe Başkanının, hukuk çerçevesinde yapılmış olan işlemler üzerinden algı operasyonu yaparak siyasi menfaat elde etmesine müsaade etmeyeceğiz.

CHP Şehitkamil İlçe Başkanının yalan, yanlış ve iftiralarla dolu basın açıklamasını şiddetle ve esefle kınıyorum, ayrıca bu olayın yasal takipçisi olacağım.

Siyasetin meşru ve etik zeminde yapılması gerekliliğini CHP İlçe Başkanına hatırlatıyor, kamuoyuna saygılar sunuyorum. ”

FERDA BARIŞ: KONUYU YARGIYA TAŞIYACAĞIM

Şahinbey Belediye Meclisi’nin Ak Partili üyesi Ferda Barış da yaptığı açıklamada konuyu yargıya taşıyacağını söyledi.

Barış’ın açıklaması şöyle;

“CHP Şehitkamil İlçe Başkanlığının 18.09.2018 tarihli basın açıklaması ve bu basın açıklamasını kaynak göstererek yapılan haberlerin içeriği yalan, iftiralarla dolu olup, kamuoyunu yanıltmaya yöneliktir ve gerçeği yansıtmamaktadır.

Ben inşaat mühendisiyim. 2007 yılında mezun oldum. 2010 yılından sonra taahhüt işleri yapmaya başladım. 19 Ocak 2018 tarihinde yedek sıradan istifa nedeniyle Şahinbey meclis üyesi oldum.

Basın açıklamasında belirtilmiş olan 20 milyon 848 bin tl’lik ihale aldığım yönündeki bilgi kesinlikle gerçeği yansıtmamaktadır. Benim şirketimin kuruluşundan bu güne kadar toplam cirosu bile bu kadar değildir.

Ayrıca Şahinbey Belediyesi Meclis üyesi olarak göreve başladıktan sonra Şahinbey Belediyesi ile hiçbir şekilde ticari bir ilişkim olmamıştır. Gaziantep Büyükşehir Belediyesinden ise sadece açık ihale ile ilana çıkılmış olan ve kanuni şartları taşıyan her firmanın girebileceği açık ihaleden sadece birin almış bulunmaktayım.

Basın açıklamasında başka firmaların ihaleden çekilmiş olduğu bilgisi tamamen yalan olup ve kamuoyunu yanıltmaya yöneliktir. En düşük teklif benim firmamın olduğu için ihale firmamda kalmıştır. Yani benim Şahinbey Belediye Meclis Üyesi olmam nedeniyle hiçbir imtiyaz tanınması yasal olarak mümkün olmadığı gibi Gaziantep Büyükşehir Belediyesinin en hassas olduğu konulardan birisinin şeffaflık ve eşitlik olduğunu biliyorum.

Yasal olarak Meclis Üyesi olduğum Belediye haricindeki kurumların ihalelerine katılmamda herhangi bir engel bulunmamaktadır. 5393 sayılı kanunun 28. Maddesi gereğince sadece Meclis Üyesi olarak bulunduğum Şahinbey Belediyesinin ihalelerine katılmam yasal olarak mümkün değildir. Bunun dışında Türkiye de ki tüm kamu kurumlarına iş yapmamda her hangi bir yasal engel bulunmamaktadır.

Geçmiş dönemde CHP Meclis Üyelerinin başka belediyelerde ihaleli iş aldığını biliyorum. İstenildiğinde belgelerini kamuoyuna sunmaya hazırım. Bu durumu göz ardı edip hem belediyemizin, hem partimizin hem de şahsımın üzerinden siyasi rant devşirmelerine izin vermeyeceğim.

Özellikle CHP Şehitkamil İlçe Başkanını esefle kınıyorum. Hukukçu olan birinin sokak dedikodusu ile değil de belgelerle ispatlanmış olan konularda açıklama yapmasını beklerdim. Yalan ve iftiralarla dolu ve kamuoyunu yanlış bilgilendiren basın açıklamasını şiddetle kınıyorum. Bu konunun yasal yollardan takipçisi olacağım. Bugün, bu açıklamayı yapan Umut Yılmaz hakkında Savcılığa suç duyurusunda bulunacağım. Ayrıca İlçe Başkanı Umut Yılmaz’ın bağlı bulunduğu Gaziantep Baro’suna şikayet edeceğim”

19 Eyl 2018 - 22:04 - Siyaset

Mahreç  Hasan Akpınar


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Telgraf Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Telgraf Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Telgraf Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Telgraf Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.