Leyla gözyaşlarıyla sonsuzluğa uğurlandı

Ramazan Bayramı’nın ilk günü olan 15 Haziran tarihinde kaybolan ve dün akşam saatlerinde cesedi bulunan Leyla Aydemir’in cenazesi, sabahın erken saatlerinde gözyaşları arasında Bezirhane köyünde toprağa verildi.

Dün gece yarısı otopsi işlemleri için Erzurum Adli Tıp Kurumu’na getirilen Leya Aydemir’in cenazesi, yapılan otopsinin ardından saat 03.30’da amcası tarafından teslim alındı. Erzurum’dan ambulansla Ağrı Devlet Hastanesi Ek Binası’ndaki morga götürülen minik Leyla’nın cenazesi, burada annesi ve babası ile yakınları tarafından karşılandı. Leyla’nın cenazesi, Ağrı Belediyesi’ne ait cenaze nakil aracıyla alınarak, Ağrı kent merkezindeki baba evine getirildi. Cenazeyi karşılayan yakınları, gözyaşlarına boğuldu. Ardından cenaze, kaybolduğu merkeze 15 kilometre uzaklıktaki dedesi Zeki Aydemir’in yaşadığı Bezirhane köyüne götürüldü. Burada sabahın erken saatlerinde, minik Leyla’nın cenazesi gözyaşları ve ağıtlarla son yolculuğuna uğurlandı.

AMCA AYDEMİR: LEYLA’YI BİZ BULAMADIK!..

Cenazeyle Ağrı’dan Erzurum’a gelen ve güçlükle ayakta durabilen Leyla’nın amcası Yusuf Aydemir, naaş ambulansa konulurken “Bir şey konuşamıyorum, felaketti. Leyla’yı biz bulmadık. Leyla’m, senin kanın yerde kalmayacak” ifadesini kullandı.

Baba Nihat Aydemir’in bugün öğle yapılması planlanan cenaze için tören istemediğini belirtmesi üzerine, Leyla Aydemir’in sabah defnedildiği belirtildi.

ANA YOLA YAKIN MESAFEDE BULUNDU

Leyla’dan dün akşamüstü, acı haber gelmişti. Leyla’nın cansız bedeni, Bezirhane köyüne 2 kilometre uzaklıktaki Kurudere mevkiine ot biçmek için giden bir köylü tarafından anayola yakın noktada bulunmuştu. Görgü tanıklarının anlattıklarına göre çıplak halde bulunduğu belirtilen Leyla’nın üzerinde sadece fotoğraflarda boynunda takılı olan mavi boncuklu kolyesinin bulunduğu ifade edildi.

DEDESİ: SIRTINDA YARA İZLERİ VARDI

Leyla’nın dedesi Zeki Aydemir, “Torunumu ot biçmek için bölgeye giden bir köylü bulmuş. Bize haber verdi. Gidip baktığımızda yüzü suya basılmış şekilde duruyordu. Sırtında yara izleri vardı. Yüzüne bakamadım. Mavi gözlümü bu hale getirenler bulunup adalet önünde hesap versin” dedi.

SOYLU: UFAK BİR DARP GÖRÜNÜYOR

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Leyla’nın cansız bedeninin bulunmasına ilişkin şu açıklamada bulundu: “Olayın boyutlarını arkadaşlarımız takip ediyor. Bir darp var mı, çok ufak bir işaret var, çok ufak bir şey görünüyor. Darp mı değil mi, çarpma mı, otopsi sonucunda belli olacak. Oraya konulmuş gibi görünüyor. Kayıp çocuklar bazen üst üste gelir. İlk belirlemelere göre, 4-5 gündür orada duruyormuş gibi bir izlenim var. İlk belirlemelere göre Allah muhafaza cinsel saldırı yok. Sonradan oraya gelmiş gibi bir izlenim var.”

3 CUMHURİYET SAVCISI GÖREVLENDİRİLDİ

Öte yandan Leyla Aydemir’in ölümüyle ilgili olarak 3 cumhuriyet savcısı görevlendirildi. Soruşturmanın aşamaları hakkında gerekli görülmesi halinde ayrıca bilgi verileceği duyuruldu.

03 Tem 2018 - 08:58 - Gaziantep Haber

Mahreç  Telgrafhaber Merkezi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Telgraf Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Telgraf Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Telgraf Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Telgraf Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.