Minik GKV’liler organik tarıma el attı

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Anaokulu öğrencileri kendileri için hazırlanan özel seralarda tarımsal faaliyetleri mercek altına alarak organik tarım için kolları sıvadı.

Çeşitli sebze tohumlarını toprakla buluşturan Gaziantep Kolej Vakfı Özel Anaokulu öğrencilerinden 282 öğrenci tarımsal faaliyetlerle ilgili bilgiler de alarak organik tarımın insan yaşamındaki önemi konusunda fikir sahibi oldular.

Doğal yaşamın korunması ve geliştirilmesi yönünde birçok sosyal sorumluluk projesine imza atan Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları öğrencileri bu kez de seralarda organik tarım yapmak için kolları sıvadı. GKV eğitim kampüsünde kendileri için özel olarak ayrılan sera alanına çeşitli sebze tohumları eken minik öğrenciler tarımsal faaliyetlerle ilgili bilgiler de alarak severek tükettikleri tarımsal ürünlerin nasıl yetiştirildiğini de öğrendiler. Konuyla ilgili bir değerlendirme yapan okul müdiresi Gökçe Bulut “ Havaların güzelleşmesi ve baharın gelişiyle anaokulu öğrencilerimiz için hazırlanan özel sera bahçelerini sebze ekerek şenlendirdiler. 14 sınıf ve 282 öğrenci öğretmenleri eşliğinde toprağa maydanoz, tere, biber, soğan vb. sebzelerin ekimini üstlenen öğrencilerimiz oldukça keyif aldı.

Edindikleri doğa sevgisiyle ektikleri sebze tohumlarının filizlenmesini şimdiden dört gözle bekleyen miniklerimiz için bambaşka bir etkinlik oldu. Yaparak yaşayarak öğrenme modelinin uygulandığı okullarımızda benzeri faaliyetlerimiz dönem soruna kadar devam edecektir” dedi.

31 Mar 2018 - 11:40 - Eğitim

Mahreç  Telgrafhaber Merkezi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Telgraf Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Telgraf Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Telgraf Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Telgraf Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.