CHP nabız yokladı

CHP ‘Ekonomi Masası’ heyetini oluşturan Parti Meclisi üyesi Selin Sayek Böke ve Ali Haydar Hakverdi, Gaziantep’te ekonomi ve siyasetin nabzını yokladı.

Kentin ekonomisi ile ilgili bilgiler alan ikilinin yerel seçimler öncesinde adaylıklara yönelik de nabız yokladıkları belirtildi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) milletvekillerinden oluşan 'Ekonomi masası' heyeti, kentin ekonomik gidişatı ile ilgiler almak ve çözüm önerilerin anlatmak üzere Gaziantep’e geldiler. Sivil toplum örgütlerini ziyaret eden ve iş dünyası ile bir adaya gelen CHP Parti Meclisi üyesi Selin Sayet Böke ve Ali Haydar Hakverdi’nin yerel seçimlere yönelik de nabız yokladıkları belirtildi. İlk olarak Parti binasında gazetecilerle buluşan ikili, ‘siyasette yenilenme’ çağrısı yaptı. Selin Sayek Böke, Türkiye'nin güzel yarınlara kavuşmasını istediklerini dile getirdi. Böke, "Türkiye hem istihdam sağlayan, hem üreten, ürettiğiyle zenginleşen ve zenginliğini halkça paylaşan yarınlara kavuşabilir. Bu gün ekonomik durgunluğu, işsizliği enflasyon canavarını konuşuyor ve tartışıyor olacağız. Çözümlerimizi ise hem siyaseten, hem ekonomik olarak önereceğiz" diye konuştu.

Ülkedeki ekonomik gidişat ve kriz tartışmalarına da değinen Böke, krizin sorumluluğunun mevcut AKP iktidarı olduğunu savundu. Ülkenin bir aile şirketi gibi yönetilmek istendiğine dikkat çeken Böke, “Burada reçete sunmaya gerek yok. İçerisinde bulunduğumuz durumdan kurtulmanın tek yolu AKP iktidarından kurtulmaktır. Bunu başarmak için de halkla iç içe hep birlikte başarmalıyız. Maalesef Türkiye’de yüzde 1’lik kesim kazanıyor. Kalan yüzde 99’luk kesime de dış güçlerin yüzünden denilerek krizlerin faturası ödetilmek isteniyor. Şu an içerisinde bulunduğumuz kötü gidişatın sorumluları hesap vermelidir. Faturası sebep olanlar tarafından karşılanmalıdır” ifadelerini kullandı.

CHP olarak halkla iç içe siyasi yenilenme ile hareket etmeleri gerektiğine dikkat çeken Böke, “Başarmak için halkla iç içe birlikte hareket etmeliyiz” dedi. Böke, Gaziantep’te sivil toplum örgütlerine de krize nasıl gelindiği ve çözüm önerilerini en iyi şekilde anlatmaya geldiklerini dile getirdi.

Cumhuriyet Halk Partisi Gaziantep İl Başkanlığı binasında düzenlenen toplantıya milletvekilleri Selin Sayek Böke, Ali Haydar Hakverdi, Bayram Yılmazkaya, İrfan Kaplan, İl Başkanı Hayri Sucu meclis üyeleri ve partililer katıldı. CHP heyeti basın toplantısının ardından sivil toplum örgütü temsilcilerini ziyaret ederek bilgi alışverişinde bulundu.

13 Eyl 2018 - 11:09 - Siyaset

Mahreç  Okan Çelik


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Telgraf Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Telgraf Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Telgraf Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Telgraf Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.