Karar günü

Dördü tutuklu 25 sanığın yargılandığı Naksan davasında karar aşamasına gelindi.

Dünkü duruşmada gizli tanıklar dinlenirken bugün de sanık avukatları son savunmalarını yapacak ve mahkeme heyeti büyük bir ihtimalle kararını bugün açıklayacak.

Dünkü duruşmada Lale ve Yeşil adlı gizli tanıklar dinlendi. Gizli tanık lale esnaftan himmet adı altında toplanan paraların sohbetlerde abi olarak tanımlanan kişilere verildiğini söyledi. Söz verilen Cahit Nakıboğlu ve oğlu Taner Nakıboğlu gizli tanıkların iddialarını reddetti. Cahit Nakıpoğlu, “Ben silahlı terör örgütü üyesi olmaktan yargılanıyorum. Ölsem daha iyiydi. Hiçbir toplantıya katılmadım. Biz bu işin içinde değiliz. Hiçbir dernek ya da vakıfa üyeliğim yoktur. Bank Asya’da hesabımda yoktur. Hiçbir örgüte maddi destekte bulunmadık” şeklinde konuştu.

Tutuklu sanık Taner Nakıpoğlu ise, üzerine atılı suçları kabul etmeyerek, şirketinin terör örgütünün sermayesi ile kurulmadığını söyledi. Tutuksuz sanık Emre Nakıpoğlu ise katıldığı sohbetler ile ilgili, “Tamamen dini sohbetlerdi. Kesinlikle FETÖ ismi geçmezdi. Ancak şu an pişmanım. Bilerek ya da isteyerek terör örgütüne üye olmadım. Allah rızası için çalıştıklarını düşündüğüm bu yapıdaki insanlar ile görüştüm. Ancak sonradan kandırıldığımı anladım. Suçsuzum” diye konuştu.

Gaziantep 9. Ağır Ceza Mahkemesinde, 'Silahlı terör örgütü yönetme, terörizmin finansmanı hakkında kanuna muhalefet, suç gelirlerinin önlenmesi hakkındaki kanuna muhalefet, suçtan kaynaklanan mal varlığı değerini aklama ve vergi usul kanununa muhalefet' suçlamaları kapsamında görülen Naksan Holding davasına 4 tutuklu sanıkla bazı tutuksuz sanıklar katıldı.

Duruşmada gizli tanık olarak Lale ve Yeşil kod adlı iki şahıs dinlendi. Gizli tanıklar, Nakıpoğlu ailesinin FETÖ ile ilişkisini herkesin bildiğini söyledi. Gizli tanık Lale, 1998 yılına kadar çay sohbetlerine katıldığını söyleyerek, bu örgütün o yıllara kadar küçük bir grup olduğunu ifade etti.

Gizli tanık Lale, ”O yıllarda küçük bir grup olan cemaat Gaziantep’te Safa Dershanesi ve küçük bir evde faaliyet gösteriyordu. Esnaftan para topluyorlardı. Gazetenin parasını bile esnaflardan toplarlardı. Sonra Emine Nakıpoğlu adında bir okul açıldı. Buralarda toplantılar devam etti. Himmet topluyorlardı. Devamlı bunaltıcı bir şekilde esnaftan para topluyorlardı” dedi.

Lale kod adlı gizli tanık, örgütün 1998 yılına kadar hızlı bir büyüme içinde olduğunu, Gaziantep’te tüm yurt ve okulların Nakıpoğlu adıyla açıldığını belirtti.

Gizli tanık Lale, Mahkeme Başkanı Murat Çolak’ın 'toplanan paralar kime veriliyordu' sorusu üzerine ise görevli olan 'abi'lere verildiğini söyledi. Gizli tanık, “Paraların toplandıktan sonra gariban çocuklara burs olarak verildiğini söylerlerdi. Paraları toplantıya gelen 'abi'lere verirlerdi. Bu paralara Kenya’da okul yapılacak falan derlerdi” şeklinde konuştu.

Yeşil kod adlı tanık ise "Sohbetler için her grubu ayrı bir firma üstlenirdi. Sohbetleri 'abi' dedikleri hocalar organize ederlerdi. Sürekli değil ama arada himmet toplanırdı. Paraları cemaatin 'abi'leri toplar, bu paralar ile yoksul ailelere yardım, öğrencilere burs verdiklerini söylerlerdi” ifadelerini kullandı.

Mahkeme Başkanı Çolak, Yeşil kod adlı tanığın daha önceki savcılık ifadesinde, "Toplantıları Nakıpoğlu yapardı" dediğini hatırlatarak, "Bu toplantıları Nakıpoğlu ailesi mi yapardı" diye sordu. Gizli tanık Yeşil, "Ev sahipliği ayrı, toplantı organizesi ayrıdır. Toplantıları 'abi'ler yapardı” cevabını verdi.

Tutuklu sanık Taner Nakıpoğlu ise gizli tanıkların beyanlarını kabul etmeyerek, "Ben 1998 yılında askerlik görevimi yapıyordum. O yıllarda onkoloji tarafında arsa aldığımız doğru değildir. 2007 yılı öncesi o bölgeden üzerimize bir tapu yoktur. Yeşil kod isimli şahıs ise Nakıpoğlu ailesinin sohbetlere ev sahipliği yaptığını söyledi. Biz ne evde ne iş yerimizde sohbetlere ev sahipliği yapmadık” ifadelerini kullandı.

Sanıkların dinlenmesi ile devam eden davada tutuklu sanık Cahit Nakıpoğlu sağlık sorunları olduğunu belirtti. Nakıpoğlu, “Sağlık durumumum çok kötü. 7 ameliyat geçirdim. Geçen hafta gelen raporumda da sağlık sorunlarım yazıyor” dedi.

FETÖ’nün himmet ya da mütevelli toplantılarına katılmadığını söyleyen Cahit Nakıpoğlu, “Ben silahlı terör örgütü üyesi olmaktan yargılanıyorum. Ölsem daha iyiydi. Hiçbir toplantıya katılmadım. Biz bu işin içinde değiliz. Hiçbir dernek ya da vakıfa üyeliğim yoktur. Bank Asya’da hesabımda yoktur. Hiçbir örgüte maddi destekte bulunmadık” şeklinde konuştu.

Tutuklu sanık Taner Nakıpoğlu ise, üzerine atılı suçları kabul etmeyerek, şirketinin terör örgütünün sermayesi ile kurulmadığını söyledi.

“İKİ ADET 1 DOLARIN F SERİSİ OLMASI TAMAMEN TESADÜFTÜR”

Tutuklu sanık Murat Zar arama esnasında evinde bulunan iki adet 1 doların F serisi olması ile ilgili, “Aramada bulunan 1 dolar ise, bir adet 1 dolar, bir adet 100 dolar, bir adet 50 dolar, bir adet 20 dolar, iki adet 5 dolar ve iki adet bir dolar şeklinde bulunmuştur. Bütün bu paraların içinde iki adet 1 doların F serisi olması tamamen tesadüftür. Bu paralar farklı ülkelere yaptığım seyahatlerden kalan paralardır” ifadelerini kullandı.

Naksan Holding’in İstanbul ofisinde maaşlı bir çalışan olduğunu söyleyen Zar, “ Bank Asya’ya talimatla para yatırdığım doğru değildir. Hesaplarımın hepsi rutin bankacılık işlemleridir. Çalışma hayatım boyunca ise hiçbir sendika kaydım, Zaman Gazetesi veya Sızıntı Dergisi aboneliğim olmamıştır” ifadelerine yer verdi.

Cahit Nakıpoğlu’nun eşi tutuksuz sanık Ferhan Nakıpoğlu ise, “Ben ev hanımıydım. Bugüne kadar hiçbir dernek, vakıf, parti ya da sivil toplum kuruluşlarına üyeliğim yoktur. Herhangi bir işte çalışmadım. Ancak 1991 yılında eşim arkadaşlarında söylediği gibi 5 kişi olması sebebiyle beni de ortak yazmıştı. Ancak hangi şirkete ortak olduğumu bilmiyordum. Bu işleri eşim hallederdi. Ben silahlı terör örgütü üyeliği suçlamasını kabul etmiyorum. Hiçbir şekilde örgüte üye olmadım” dedi.

Tutuksuz sanık Emre Nakıpoğlu ise katıldığı sohbetler ile ilgili, “Tamamen dini sohbetlerdi. Kesinlikle FETÖ ismi geçmezdi. Ancak şu an pişmanım. Bilerek ya da isteyerek terör örgütüne üye olmadım. Allah rızası için çalıştıklarını düşündüğüm bu yapıdaki insanlar ile görüştüm. Ancak sonradan kandırıldığımı anladım. Suçsuzum” diye konuştu.

Duruşmaya ara verildi.

18 Tem 2018 - 08:49 - Gaziantep Haber

Mahreç  Okan Çelik


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Telgraf Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Telgraf Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Telgraf Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Telgraf Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.