Özdağ: Kurtlarla çevrelendik!

İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ, ABD'nin İsrail Büyükelçiliği'ni Kudüs'e taşıma kararının Ortadoğu'da sonu olmayan bir süreci tetiklediğini belirtti ve "Kendimizi kurtlarla çevrelenmiş bulabi

Özdağ, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında Kudüs ile ilgili gelişme sonrasında ortaya çıkan jeopolitik ortam ve Türkiye'nin çevresindeki bazı aktörlerin ilişkilerine dair endişeleri bulunduğunu vurguladı.

Özdağ, Türkiye'nin ürkütücü bir senaryoyla karşı karşıya kalabileceğini söylerken şu ifadeleri kullandı:

"Türkiye'ye karşı İsrail, Yunanistan, Rum kesimi, Ermenistan, terör örgütü PKK, hatta Suudlar ve Mısır'ın dahil olduğu planlı, bir kriz anında oluşabilecek, oldubittiyle, biz ne olduğunu anlamadan, ciddi kayıplar yaşayabileceğimiz gelişmelerle karşı karşı kalabiliriz. Böyle bir risk var. Doğu Akdeniz'deki güç dengesi ne yazık ki Türkiye'nin aleyhine gelişmiştir. Bölgede Türkiye'ye karşı, AKP'nin yanlış dış politikasının sonucu olarak tam adı konmamış askeri, siyasi, ekonomik bir bloklaşma var ve bu bloklaşmaya karşı Türkiye yalnız ve hazırlıksızdır, hatta belki de habersizdir."

İsrail, Kıbrıs ve Yunan liderlerin son yıllarda çok fazla bir araya geldiğine, ortak tatbikat yaptığına dikkati çeken Özdağ, bölgenin bazı önemli gelişmelere gebe olduğunu, Türkiye'nin 'uyanık' davranması gerektiğini söyledi.

Yunanistan, Kıbrıs ve Mısır arasında da temas bulunduğunu, Ermenistan'ın protokollerden çekilme tehdidi yaptığını ve PKK'nın bu devletlerin hepsiyle iş birliğinin olduğunu iddia eden Özdağ, "Ege ve Akdeniz'deki herhangi bir askeri gerilimde kendimizi birden kurtlar tarafından çevrelenmiş olarak bulabiliriz" diye konuştu.

ABD'deki düşünce kuruluşu Rand Corporation'ın 'Türk ve Amerikan orduları arasında bir çatışma ihtimalinin artık imkan dışı olmadığını' yönünde bir rapor yayınladığını anlatan Özdağ, böyle bir ortamdan geçerken Doğu Akdeniz'deki gelişmeler üzerinde ciddiyetle durulması gerektiğini söyledi.

19 Ara 2017 - 13:22 - Siyaset

Mahreç  Telgrafhaber Merkezi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Telgraf Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Telgraf Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Telgraf Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Telgraf Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.