Sadece derslere girmekle üniversiteli olunmaz

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ), ‘Sadece Derslere Girmekle Üniversiteli Olunmaz’ moddosu ile öğrencilerine sosyal, kültürel, sanatsal ve bilimsel değerler kazandırmayı hedefliyor.

Araştırma geli ştirme yaparak projeler üreten, her alanda düzenlediği etkinliklerle öğrencilerine sosyal aktiviteler sunan ve gerçekleştirdiği sosyal sorumluluk projeleriyle toplumla bütünleşmiş bir üniversite olarak çalışmalarını sürdüren HKÜ; 7 fakülte, 25 bölüm, 1 yüksekokul, 1 meslek yüksekokul ile büyüyen ve gelişen bir üniversite olarak Türkiye’nin önemli üniv ersiteleri arasında yer alıyor.

SOSYAL SORUMLULUKTA ÖNCÜ

Öğrencilerine sosyal sorumluluk bilinci aşılamayı amaçlayan Hasan Kalyoncu Üniversitesi ‘ Toplumsal Duyarlılık Projeleri D ersi ’ ile toplumun ihtiyaç duyan kesimlerine yardımcı olabilmek ve farkındalık oluşturmak için projeler üretiyor. Bununla birlikte HKÜ öğrencilerinin üye olabildiği öğrenci kulüplerinin de imza attığı sosyal sorumluluk projeleri ile sosyal sorumluluk bilinci yüksek öğrenciler yetiş t i ri yor.

1 YILDA 200’DEN FAZLA ETKİNLİK

Yenilikçi ve girişimci bilim merkezi olarak çalışmalarını sürdüren HKÜ, her yıl iki yüzün üzerinde etkinliğe imza atıyor. Bu etkinliklerin içinde düzenlediği ve patentini Hasan Kalyoncu Üniversitesinin aldığı “Altın Baklava Film Festivali” ile sinema sektörünün gelişmesine ve eser üreticilerinin ulusal ve uluslararası platformlarda tanınmasına katkı sağlanmasını amaçlanıyor. İnovatif ve proaktif bir üniversite olarak kendini tanımlayan HKÜ, düzenlediği “Akıllı Şehir Gaziantep” etkinliği ile inovatif fikirleri bir araya getiriyor. İnovasyon konusunda etkin rol oynayan HKÜ, Akıllı Şehir Gaziantep ile pazar ve teknoloji odaklı inovasyon çalışmalarına da öncelik vererek sürdürülebilir şehir için girişimcileri de destekliyor. Öğrencilerin en iyi bildiği malzeme olan ve severek tüketilen spagetti ise yine patentini alan Hasan Kalyoncu Üniversitesinde farklı bir şekle bürünüyor. HKÜ her yıl düzenlediği “Spagetti Köprü Yarışması” ile Türkiye’nin dört bir yanından üniversite öğrencilerini bir araya getiriyor. Her fakülte ve bölümün kendi alanlarında düzenledikleri; panel, konferans, seminer ve projeler ile düzenlenen etkinliklerin yanı sıra HKÜ,öğrencilerini öğrenci kulübü kurmaya teşvik ediyor. Birçok alanda kurulan mevcut elli öğrenci kulübünü de aynı önemde destekliyor.

SPORA VE SPORCUYA ÖNEM VEREN ÜNİVERSİTE

Spora ve sporcuya önem veren HKÜ; öğrencilerinin sportif gelişmelerine katkı sağlamak, dinlenme ve ders dışı zamanlarını değerlendirme gibi sosyal gereksinimlerini karşılamak ve öğrencilerin bir araya gelerek organize hareket etmesini sağlamak amacıyla kampüs ortamında açık kapalı spor sahaları bulunduruyor. Güneydoğu’nun ilk Golf Kulübünü bünyesinde barındıran HKÜ; 1500 kişilik kapalı spor salonu, fıtness center, basketbol ve voleybol sahaları, tenis kortu ve halı futbol sahası ile öğrencilerine her türlü imkanı sunuyor. Bununla birlikte HKÜ; basketbol, futbol, masa tenisi, tenis kortu, badminton, salon futbolu (futsal) ve halk oyunları takımları ile ulusal ve uluslararası başarılara imza atıyor.

16 Ağu 2018 - 09:35 - Eğitim

Mahreç  Telgrafhaber Merkezi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Telgraf Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Telgraf Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Telgraf Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Telgraf Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.