44 Bin öğrenci umre için yarışıyor

Şahinbey İlçesi’nde bulunan 49 lisede eğitim gören 44.000 öğrenci arasından sınavda başarılı olan 147 öğrenci Şahinbey Belediyesi tarafından umreye gönderilecek.

Geçtiğimiz yıl Şahinbey Belediyesi tarafından başlatılan proje çerçevesinde Peygamber efendimiz (S.A.V) "Siyer-i Nebi" dersinden sınava giren ve okulunda birinci olan 48 öğrenci umreye gönderilmişti. Gaziantep Valiliği, Şahinbey Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Diyanet İşleri Başkanlığı’nın birlikte yürüttüğü proje kapsamında bu yıl düzenlenen sınav sonrasında okullarında 1'nci 2'nci ve 3'üncü olan öğrenciler Umreye gitmeye hak kazandı.

OKUMAYI TEŞVİK ETMEK İSTİYORUZ

Geçtiğimiz günler içerisinde sınava giren öğrencileri İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz Mete ile birlikte ziyaret eden Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, “Amacımız öğrencilerimizi daha çok kitap okuma alışkanlığı kazandırarak, çağa hazır bir şekilde yetişmesini sağlamak. Bunun da bir ödülle taçlandırılması daha güzel bir şey. Geçtiğimiz yıl ilkini uyguladığımız projemizde Peygamber Efendimizin (s.a.v) hayatı kitabını dağıttık ve öğrenciler arasında bir yarışma yaparak okul birincilerini Umreye götürdük. Bu projemize çok yoğun ve güzel dönüşler oldu. Projemizin ikincisini tekrarlıyoruz, ancak bu defa sadece okul birincilerini değil, 1’nci, 2’nci ve 3’üncülerinide kapsayacak şekilde öğrencilerimizi Şubat tatilinde Umreye göndereceğiz. Öğrencilerimiz içinde hayatlarında unutamayacakları bir anı olacak. Ayrıca öğrencilerimize her ay kitap dağıtarak ve ödüller vererek bunu devam ettirmek istiyoruz” dedi.

ASIMIN NESLİ YETİŞİYOR

İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz Mete, manevi değerlerle yetişen bir nesil olduğunu belirterek, “Gaziantep’te ciddi bir öğrenci potansiyelimiz var. Öğrencilerimizi çağın gerekliliğine uygun şekilde yetiştirirken, aynı zamanda milli ve manevi değerlerine bağlı, kültürünü tanıyan bilen yaşadığı toplumla barışık bireyle yetiştiren bir azmimiz var. Bu konuda Şahinbey Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Tahmazoğlu ile birlikte yürüttüğümüz birçok proje bulunuyor. Umre ziyaretleri bunlardan birisi. Bu kapsamda Şahinbey İlçemizde bulunan 49 lisemizde toplam 44.000 öğrencinin katıldığı sınav neticesinde 147 öğrencimizi hocalarıyla birlikte Umreye göndereceğiz. Bu eğitimlerin sayısının artması sınav odaklı eğitimden sosyal kültürel faaliyetlerin ve değerlerin merkeze alındı bir süreç yaşıyoruz. Bu tür projelerle öğrencilerimiz bahsettiğimiz değerlerle donanmış bir şekilde Asımın nesli değimiz gençlerimizi bu tür faaliyetlerle yetiştirebiliriz” dedi.

04 Oca 2018 - 15:49 - Eğitim

Mahreç  Telgrafhaber Merkezi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Telgraf Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Telgraf Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Telgraf Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Telgraf Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.