SANKO Okulları Matematikte başarıya doymuyor

SANKO Okulları öğrencileri Kanguru Matematik Sınavında Türkiye üçüncüsü ve yedincisi oldu.

SANKO Fen ve Teknoloji Lisesi 11’inci sınıf öğrencisi Vahit Alp Hıdıroğlu; 11’inci ve 12’nci sınıf kategorisinde 1,813 öğrencinin katılımıyla gerçekleşen ilk elemede yüzde 5’lik dilime giren 102 öğrenci arasından final yarışında Türkiye üçüncüsü olmayı başardı.

SANKO İlkokulu 4’üncü sınıf öğrencisi Ece Akdoğan ise 3’üncü ve 4’üncü sınıf kategorisinde 11 bin 464 öğrencinin katıldığı ve ilk elemede yüzde 5’lik dilime giren 584 öğrenci arasından Türkiye yedincisi olarak önemli bir başarıya imza attı.

Kanguru Matematik Sınavı, Fransa merkezli “Kangourou Sans Frontieres” derneğine bağlı olarak dünya genelinde 70’e yakın ülkede uygulanıyor.

Sınav, öğrencilere matematik dersinde edindikleri becerileri uluslararası düzeyde sergileme, ulusal ve uluslararası düzeyde matematik bilgi ve sevgisini yaygınlaştırma, uluslararası düzeyde ortak bir matematik kültürü oluşturma ve ezbere dayalı matematik bilgisinden ziyade yaratıcı matematik düşünce sistemlerini geliştirmek amacıyla düzenleniyor.

12 Haz 2018 - 00:26 - Eğitim

Mahreç  Telgrafhaber Merkezi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Telgraf Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Telgraf Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Telgraf Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Telgraf Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.