Seçkin'de öğrenciler geçmişte yolculuğa çıktı

Özel Seçkin Kolejinde öğrencilere yönelik bilimsel çalışmalar kapsamında Paleontoloji semineri ile birlikte milyonlarca yıllık fosil sergisi düzenlendi.

Özel Seçkin Koleji Fen Bilimleri Zümresi ile Tabiat ve Kültür Varlıkları Tanıtma Derneği işbirliğinde, fuaye alanında açılan fosil bilimi sergisinde yer alan ABD, Çin, Lübnan, Almanya gibi çeşitli bölgelerden bulunmuş bitki ve canlı fosilleri, öğrenci ve veliler tarafından yoğun ilgi gördü. Bitki ve hayvanlara ait fosiller arasında milyonlarca yıllık menekşe yaprağı, uskumru balığı, örümcek, midye, yengeç, testere ağızlı vatoz, sırtlan kafası ve 350 milyon yıllık Kambriyen Dönemi canlısı Trilobit fosili ile çok sayıda fosil sergilendi.

Sergiyi düzenleyen dernek temsilcilerinden fosiller ile ilgili bilgiler edinen öğrenciler, bilimin tarihe nasıl ışık tuttuğu, pozitif bilimlerin önemi ve paleontoloji çalışmalarının nasıl yürütüldüğü hakkında pek çok kazanım elde etti.

Sergi hakkında açıklamalarda bulunan Özel Seçkin Koleji İlköğretim Müdürü Seydi Geçimli, “Tabiat ve Kültür Varlıkları Tanıtma Derneği'nin düzenlediği Paleontoloji Sergisi’ne, anasınıfından liseye kadar tüm sınıf düzeylerinden öğrencilerimiz katıldı. Paleontoloji'nin inceleme alanlarını kavrayan öğrencilerimiz, milyonlarca yıl öncesine ait fosil kalıntılarını ve canlıların o dönemden bugüne kadar geçirdiği değişimleri yakından inceleme fırsatı buldu. Serginin okulumuzda düzenlenmesinde emeği geçen Özel Seçkin Koleji Fen Bilimleri Zümresi ile Tabiat ve Kültür Varlıkları Tanıtma Derneğine teşekkür ederim.” dedi.

20 Ara 2017 - 10:50 - Eğitim

Mahreç  Telgrafhaber Merkezi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Telgraf Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Telgraf Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Telgraf Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Telgraf Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.