Taşdoğan bayan kuaförlerin sorunlarını dinledi

Gaziantep Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Yrd. Doç. Dr. Muhittin Taşdoğan, Gaziantep Bayan Kuaförler Odası Başkanı Mesut Alkava’yı ziyaret ederek, bayan kuaförlerin sorunlarını dinledi.

Gaziantep Bayan Kuaförleri Odası Mesut Alkava ve yönetimi, Gaziantep Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Yrd. Doç. Dr. Muhittin Taşdoğan ve yönetimini Kuaförler odasında görmekten duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Taşdoğan, Gaziantep Bayan Kuaförlerinin çok zor ancak bir o kadar da güzel bir meslek yaptıklarını belirterek, “Bayanları güzelleştiriyor ve onları mutlu ediyorsunuz. Tüm kadınlar bakımlı olmayı ve saçlarıyla oynamayı sever. Bu anlamda işiniz hem zor hem güzel. Böyle bir meslek grubunun tabi birçok sorunu olduğunu tahmin ediyorum. Biz MHP olarak birçok odamızı ziyaret ediyoruz. Bugünde sizleri dinlemek için buradayız. Gaziantep’te çok sayıda üyesi bulunan derneklerden birisiniz. Genel olarak bu tür mesleklerde usta çırak yetiştirmek ve kalifiye eleman sıkıntıları var. Yakında Odanızın seçimi var. Seçimler demokratik kültürü arttırır. Ben size ve yönetiminize başarılar diliyorum. Bizlere düşen görev ne ise yapmaya hazırız. Türkiye’de genel sorun Meslek Odalarının yapılan yasa ve düzenlemelerde fikirlerinin alınmaması olduğunu biliyoruz. Bu işi en iyi siz bilirsiniz. Sizin fikriniz alınmadan yapılan düzenlemelerin çok sağlıklı olmayacağının da farkındayız. Bu yüzden biz elimizden geleni yapmaya hazırız" dedi.

Başkan Alkava ise Bayan Kuaförlerinin birçok sorunu olduğunu ancak bir şekilde yasal yollarla veya istişare ile çözüm yolu bulduklarını ifade etti. En büyük sorunun Meslekte yapılacak düzenlemelerde Odaların fikrinin alınmaması olduğuna dikkat çeken Alkava, “Çıraklık ve Ustalık belgesi müracaatlarında daha önceki yıllarda Kuaförler Odasının onayı alınıyordu. Ancak bu yıl ki düzenlemede bu onayın kaldırılması iyi olmadı. Ustalık belgesi almak isteyen kişiler artık direkt kayıt yaptırabiliyor. Biz Oda olarak bu düzenlemenin eski haline getirilmesini istiyoruz. Yaklaşık 850 üyesi bulunan bir derneğiz ve yakında seçim yapacağız. Sektörümüzde kalifiye eleman sıkıntısı var. Bunun da değişik sebepleri var.

Ayrıca Salı günü sizde biliyorsunuz bizim tatilimiz bu konuda 3 yıl süren bir hukuk mücadelesi verdik ve kazandık. Kuaförler olarak Salı günü kapalıyız. Ben sizleri burada görmekten çok mutlu oldum. Çalışmalarınızda başarılar dilerim" diye konuştu.

19 Eki 2017 - 18:25 - Siyaset

Mahreç  Telgrafhaber Merkezi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Telgraf Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Telgraf Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Telgraf Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Telgraf Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.