Gaziantep’te yabancı ürüne ‘Hayır’

Gaziantep Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Ömer Küsbeoğlu, ‘Yabancı ürünlere hayır. Artık devir yerli malı devri’ dedi.

Gaziantep Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Ömer Küsbeoğlu, ‘Yabancı ürünlere hayır. Artık devir yerli malı devri’ dedi. Küsbeoğlu, birliğe ait olan lüks aracını satıp yerli ve daha ekonomik bir araca binme kararı aldığını açıkladı.

GESOB Başkanı Ömer Küsbeoğlu, Türkiye üzerinde oynanan ekonomik oyunlara karşı yabancı ürünleri almayın çağrısı yaptı. Birliğe bağlı tüm oda başkanları ve yöneticileri ile birlikte basın toplantısı düzenleyen Küsbeoğlu, “15 Temmuz’da yapamadıklarını ekonomik olarak başlattıkları savaşla yapmak istiyorlar. Bizler nasıl ki, 15 Temmuz’da geçit vermediysek yine kazanacağız. Asla diz çöktüremeyecekler. Doların biranda 7 liraya yükselmişti. Cumhurbaşkanımız ve bakanlarımızın aldığı tedbirler sonrasında püskürtüldü. Cumhurbaşkanımızın aldığı kararların sonuna kadar arkasındayız. Kazanan yine biz olacağız” diye konuştu.

Küsbeoğlu, herkese yerli malı kullanmaları çağrısında bulundu. Birlik olarak yabancı menşeili ürünleri kullanmama kararı aldıklarını belirten Küsbeoğlu, birliğe ait bindiği makam aracını hemen satacağını ve tasarruf sağlayacağını dile getirdi. En tepeden en alta kadar herkesin tasarruf yapmasını ve lüksten kaçınmasını isteyen Küsbeoğlu, “Lüks yaşamayalım. Yastık altındaki dolarları bozdurup yatırım olarak değerlendirelim. Eğer biz yastık altı dolarları bozdurup Türk lirası olarak yine yastık altına koyarsak bir anlamı olmaz. Onları yatırım olarak değerlendirelim. Bindiğimiz son model lüks araçları satalım. Devletimiz için fedakarlık yapmalıyız. Bu fedakarlığı herkes yapmalı. Sadece esnaftan veya halktan beklememek lazım” dedi.

Geçmiş yıllarda Türkiye’de yerli malı haftaları düzenlediğini hatırlatan Küsbeoğlu, “Gerekirse yine yerli malı haftaları etkinlikleri düzenlensin. Yabancı ürünleri almamalıyız. Kola başta olmak üzere Amerikan menşeili ürünleri kesinlikle kullanmamalıyız. Almamalıyız. Onun yerine yerli ürünlerimizi tercih etmeliyiz. Biz birliğimizde ve esnaf odalarımızda kolayı sokmama kararı aldık. Yabancı ürünlerin hepsini iade ettik. Şu anda Türk malı ürünleri kullanıyoruz. Herkes birlik içerisinde bu uygulamaya gitmeli” diye konuştu.

AÇIKGÖZLÜK YAPILMASIN

Doların 7 lira olması ile birlikte zam gelen ürünlerin doların düşmesiyle yeniden eski fiyatına çekilmesi gerektiğine dikkat çeken Küsbeoğlu, “Açıkgözlük yapılmamalı. Devlet büyüklerimiz buna müsaade etmemeli. Doların artmasıyla fiyatları yükselen ürünler dolar düşmesine rağmen o fiyatta kalmamalı. Aradaki fark düşürülmeli. Halkımız da bu konuda duyarlı olmalı ve açıkgözlere prim vermemeli” ifadelerini kullandı.

17 Ağu 2018 - 17:56 - Gaziantep Haber

Mahreç  Okan Çelik


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Telgraf Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Telgraf Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Telgraf Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Telgraf Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.