Yeni bir ilişkide bu 10 kuralı bozmayın!

Sosyal medya çağında 'çıkma' kültürü sürekli değişse de, bazı sabit kurallar var. İşte mutlu bir ilişki için 10 kural.

1- ESKİ DEFTERLERİ KAPATIN

Hayatınıza yeni birini sokmadan önce eski duygusal sorunlarınızı çözdüğünüzden emin olun. Yeni bir ilişkiye kırılgan bir yerden başlamak en güçlü duyguları bile öldürebilir.

2- HAREKETE GEÇİN

İlginizi çeken birisi varsa ilk hamleyi yapan taraf olmaktan çekinmeyin. Bazen hiçbir anlamı olmayan şeylere bile fazla önem yüklüyoruz. Oysa onun size yaklaşmasını beklemenize gerek yok, hayat cesurları ödüllendirir.

3- KENDİNİZ OLUN, TEMSİLCİNİZİ EVDE BIRAKIN

Karşı taraf üzerinde olumsuz etki bırakmaktan bazen o kadar korkarız ki, bir buluşmada bambaşka bir insan gibi davranırız. Oysa sahici davranarak karşı tarafa sizi olduğunuz gibi tanıma fırsatını verirsiniz.

4- İLETİŞİMİ BİR SİLAH KULLANMAYIN

Ertesi gün arayıp aramamak konusunda bir kural yok. Eğer arayıp güzel vakit geçirdiğinizi söylemek istiyorsanız, bunu yapın! İletişimi sırf oyun oynamak, 'üstün konuma' geçmek gibi gerekçeler için kullanmayın.

5- RAHATSIZ ETMEK HİÇ DE SEKSİ DEĞİL

Açık iletişim önemli ama bu, üst üste sekiz mesaj atmanız gerektiği anlamına da gelmiyor. Daha birine cevap vermemişken gelen beş mesajın itici olduğunu unutmayın.

6- KENDİNİZE YATIRIM YAPIN

Yeni bir ilişkiye başlayıp kendini kaybetmek... Arkadaşlarınızı görmeyi bırakmak, kendi varlığınızın temellerini sarsmak... Hayatınızın tamamen kendinize ait olan kısmından asla vazgeçmeyin!

7- FACEBOOK SAYFASINI EZBERLEMEYİN!

Facebook arkadaşı olmak iyi olabilir ama her fotoğrafını veya arkadaşını ezberlemek değil... Eğer birisini daha yakından tanımak istiyorsanız, bizzat kendisinden bilgi almanız daha iyi olacaktır.

8- CİNSELLİĞİ ERTELEYİN

Cinselliği bir ilişkinin en başında yaşamak, hormon patlamasının yanlış tercihlere sebep olmasına yol açabilir.

9- HEDEFİNİZ 'NİHAYETİNE ERDİRMEK' OLMASIN

Yeni bir ilişkiye evlilik ve çocuk hedefiyle başlamak işin eğlencesini de kaçırır; nihayetine ereceği varsa bile bunu engelleyebilir.

10- EN ÇOK KENDİNİZE DEĞER VERİN

Tadını çıkarabileceğiniz bir ilişkiye sahip olmanın gereklerinden biri de, kendi hislerinize ve fikirlerinize verdiğiniz değerden vazgeçmemektir.

31 Ara 2017 - 07:42 - Kadın

Mahreç  Telgrafhaber Merkezi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Telgraf Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Telgraf Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Telgraf Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Telgraf Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.