Gaziantep'in Bakanı mutlaka olmalı!..

Gaziantep, kabinede güçlü temsil edilmeye alışmış bir şehir… Son 35 yıldır, bakansız kalmadı bu şehir.

Ak Parti iktidarından önce Mustafa Taşar’lar, Mustafa Yılmaz’lar, Mehmet Batallı’lar, Ayvaz Gökdemir’ler iz bıraktı bu şehirde… Ak Parti iktidarında da her dönem Bakan’ımız oldu. Kimi zaman ithaldı ama Fatma Şahin, Abdulhamit Gül içimizden biri oldu. “İthal” diye adlandırdığımız Mehmet Şimşek, Hüseyin Çelik, Kürşad Tüzmen gibi isimlerin de Gaziantep’e ciddi anlamda hizmetleri oldu bunu da kabul etmek gerek.

Bunları niçin gündeme getirdiğimi biliyorsunuz!..

Malum, bugünlerde yeni kabine açıklanacak.

Mehmet Şimşek milletvekili adayı olmadığı için, ekonominin içerisinde yer alacak gibi. Geçtiğimiz dönem ekonomi kendisine teslim edilmişti. Yeni dönemde Ali Babacan ismi de dolaşıyor olsa da, Şimşek’siz bir kabine düşünemiyorum.

Bir diğer isim, Abdulhamit Gül’ün adı bakanlık için geçse de, O’nun milletvekilliğinden istifa etme ihtimali bir hayli düşük gibi gözüküyor. Az da olsa, Gül’ün bakan olma ihtimali var.

Başta da yazdım. Bu şehir, hemen hemen hiçbir dönem bakansız kalmadı. Umuyorum ve temenni ediyorum ki, yeni kabinede de Gaziantep’e bir bakan mutlaka olacak.

YENİ VEKİLLER GAZİANTEP’E NE KATACAK?

Yeni parlementoda Gaziantep 14 milletvekili ile temsil ediliyor. Vekillerin bir çoğunun yeni isimler olması dolayısıyla bir adaptasyon süreci elbette olacak ama Gaziantep’in bir sorunu olduğunda, gerektiğinde bu 14 isim bir araya gelebilmeli.

İktidarı 8 milletvekili arasında tecrübe isimler var ama genç vekil Müslüm Yüksel’in performansını herkes gibi bende merak edenlerdenim. Ali Şahin vekil olamadığı dönemde, tıpkı vekil gibi çalıştığı için yeniden buraya geldi. Derya Bakbak’ta eminim ayrı kaldığı dönemde artılarını ve eksilerini gözden geçirip, yeni dönemde daha bir sıkı sarılarak, şehrine daha fazla hizmet etmeye gayret gösterecektir.

CHP’de, Bayram Yılmazkaya vekil değilken, her partilinin dilindeydi. Herkesle ilgilendiği, her hastası olana koşa koşa gittiği, dilden dile yayıldı. Evet partisi muhalefette ama Yılmazkaya kendi seçmenine aynı ilgi ve şefkati gösterirse, parlementoda kalıcı bir isime dönüşebilir.

MHP’de Sermet Atay renkli bir kişilik olacak diye düşünüyorum. Söylemleri hep dikkat çekici ve hep dobra… Her konuştuğu bizler için haber olabilecek nitelikte… Seçim sürecinde, MHP’nin oylarını kaptırmamak için, iktifak ortağı Ak Parti’ye yönelik mesajları, Gaziantepspor ile söylemleri ile sı sık gündeme geldi. Bana göre, Atay MHP’nin yükselen, popüler isimlerinden birisi olmaya aday…

Muhittin Taşdoğan’ın il başkanlığındaki performansı, onu parlementoya taşıdı. Oradaki performansını doğrusu bende merak edenlerdenim.

İyi Parti’de, Hüseyin Filiz çok fazla konuşmayı sevmiyor sanırım. Yada seçim sürecinde biz öyle gördük. İyi Parti’liler seçim sonuçlarından mutlu olmadığı için, Hüseyin Filiz tek başına parti tabanının beklentilerini karşılayabilecek mi ya da şehre ne gibi katkılar sunacak. Onu da beklyip göreceğiz.

HDP’li Mahmut Toğrul her zamanki gibi kendi seçmenine yönelik politikalar üreteceğinden, O’nun değerlendirmesini yine kendi seçmeni yapacaktır.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Hüseyin Küpeli - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Telgraf Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Telgraf Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Telgraf Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Telgraf Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.