BDDK, Türkiye’nin ‘dolar zengini’ illerini açıkladı! Gaziantep listede var mı?

BDDK verilerine göre, toplam mevduat içindeki yabancı para mevduatının payının en yüksek olduğu iller belli oldu. İzmir ve Ankara listeye giremezken, İstanbul kendine 23. sırada yer buldu.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) verilerine göre döviz mevduatının toplam mevduat içindeki payı en yüksek olan iller açıklandı.

Veriler kapsamında listede başı yüzde 52’yle Kırşehir çekti. Kırşehir’i yüzde 51,4’le Aksaray, yüzde 50 ile Yozgat takip etti. TL mevduat oranı en yüksek olan illerde ise ilk sırada yüzde 75,4’le Şanlıurfa geldi. Şanlıurfa’yı yüzde 74,4’le Bitlis, yüzde 74,2’yle Ardahan takip etti.

18 Eki 2023 - 14:27 - Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Telgraf Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Telgraf Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Telgraf Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Telgraf Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.