200 stant ziyaretçilerin ilgi odağı

Uluslararası Gaziantep Gastronomi Festivali (GastroANTEP) kapsamında kurulan 200 standı gezen ziyaretçiler, lezzetin başkentinden Dünya’ya seslendi: Gaziantep’e gelin eşsiz lezzetleri tadın!

Uluslararası Gaziantep Gastronomi Festivali (GastroANTEP) kapsamında kurulan 200 standı gezen ziyaretçiler, lezzetin başkentinden Dünya’ya seslendi: Gaziantep’e gelin eşsiz lezzetleri tadın!

Gaziantep Valiliği koordinasyonunda, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Gaziantep'i Geliştirme Vakfı (GAGEV) işbirliğinde gerçekleştirilen 2’nci Uluslararası Gaziantep Gastronomi Festivali kapsamında açılan stantları dolaşan yurt içinden ve yurt dışından gelen misafirler, lezzetin başkentini bir kez daha keşfetti. UNESCO’nun 116 şehir arasında gastronomi alanında Yaratıcı Şehirler Ağı’nda Türkiye’yi temsil eden ilk şehir kimliğiyle öne çıkan Gaziantep, Dünya’ya zengin mutfağının kapısını araladı. Gastronomisini Dünya’ya tanıtmaya devam eden Gazi şehir, 12-15 Eylül 2019 tarihlerinde mutfağını, misafirperverliğini, birliğini, beraberliğini ve kardeşliğini Dünya’ya gösterecek.

ŞAHİN, ALANDAN AYRILMADI

Gaziantep’in kalbinin attığı Festival Park, Gaziantep Lezzetler Sokağı, El Sanatları ve Ahiler Sokağı, kurum ve halk stantları, çocuk animatörleriyle çocuk oyun alanları, fotoğraf çekim alanları ve DJ müzik dinletilerine ev sahipliği yaptı. Bir an olsun festival alanından ayrılmayan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Michelin yıldızlı şeflerle workshoplar, panellerle sunumlara katıldı, açılan 200 standı tek tek dolaştı,

ZİYARETÇİLER NE DEDİ?

Festivale Muğla Fethiye’den katılan Hüseyin Yıldız, Gaziantep’i yaşamak ve kentin yerel lezzetlerini tatmak amacıyla GastroANTEP Festivali’ne geldiğini söyledi.

Esra Yıldız, GastroANTEP etkinliklerini başarılı bulduğunu belirterek, baklava diyarı Gaziantep’in baklavasının yanı sıra Gaziantep’e özgü çorbaları tadacaklarını kaydetti.

Belçika’da yaşayan Atilla Bahçıvan, “Yılda en az 10 kez Gaziantep’e gelirim, festivalleri ve konserleri kaçırmam. Festivalin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Gaziantepliler festivalle bir araya gelmiş bunu gördüm, çok mutlu oldum. Kentin tüm yerel ürünleri, stantlarda sergileniyor, Dünya’nın Gaziantep’e gelip burada yetiştirilen ürünlere yakından bakmasını istiyorum” dedi.

Niğde’den gelen Çağdaş Tez de Antep’in eşsiz yöresel yemeklerini görmek ve tatmak için festivale katıldığını dile getirdi.

15 Eyl 2019 - 10:30 - Gaziantep Haber

Mahreç  Telgrafhaber Merkezi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Telgraf Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Telgraf Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Telgraf Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Telgraf Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.