250 bisiklet kullanıcısı ter attı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Avrupa Hareketlilik Haftası dolayısıyla Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Sezer Cihan’ın da yer aldığı 250 bisiklet kullanıcısı şehir turu attı.

"Güvenli Yürüyüş ve Bisiklet Sürme” temalı “Birlikte Yürüyelim” sloganıyla kutlanmaya devam edilen Avrupa Hareketlilik Haftası’nda renkli görüntüler yaşandı. Büyükşehir Belediyesi’nin öncülüğünde, birçok sivil toplum kuruluşun desteklediği etkinlik eski Kamil Ocak Stadyumu karşısında yer alan Arkeoloji Müzesi önünden başlayarak Topcuoğlu Camisi önünde son buldu. Belediye önündeh haraket eden 250 bisiklet kullanıcısı, yaklaşık 5 kilometrelik mesafeyi hep birlikte kat etti. Etkinliğe; büyükşehir belediye çalışanları, Gaziantep Bisikletçileri Derneği üyelerinin yanısıra Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanı Zekeriya Efiloğlu da bisiklet kullanmanın zevkini yaşadı.

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Sezer Cihan, gaziantep bisiklet kullanarak uluşamıda çeşitililiği artıkmak zorunda olduğunu belirterek, bisiklet hem spor hem sağlık hem de çevre kirliliğini önlemeke amacıyla büyük bir önem taşıdığını söyledi.

Cihan, şöyle konuştu: “Bu etkinliğe katılmak için aramızda bulunan yaklaşık 250 bisiklet sürücüsüyle, önemli bir farkındalık oluşturduk, bu bizim için çok önemli bir etkinliktir. Gerek çevre kirliliği, gerek trafik yoğunluğu, gerekse de sağlık sorunları ne yazık ki metropol şehirlerin en büyük problemleri arasında yer alıyor. Ancak bu problemleri çözmek amacıyla Büyükşehir Belediyesi olarak üzerimize düşen sorumluluğu yerine getireğiz. Vatandaşı, bisiklet sürmeye, toplu taşıma araçlarına teşvik etmek istiyoruz. Bu projede, yanımızda yer alan genç arkadaşların desteği bizim için çok önemlidir.”

21 Eyl 2019 - 11:13 - Gaziantepspor

Mahreç  Telgrafspor Servisi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Telgraf Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Telgraf Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Telgraf Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Telgraf Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.