3 Bin vefat

Korona virüs salgını ilk çıktığı günden bu yana Gaziantep’te vefat edenlerin sayısının 3 bini aştığı belirtildi.

Korona virüs salgını ilk çıktığı günden bu yana Gaziantep’te vefat edenlerin sayısının 3 bini aştığı belirtildi. Kapanma süreci ile birlikte pandemi dönemindeki en sıkı denetimlerinin yapıldığı ve asla taviz verilmediği bildirildi.

Türkiye genelinde pandemiye en fazla kayıp veren illerin başında gelen Gaziantep’te toplam vefat sayısı korkutan boyutlara ulaştı. Toplamda 3 bin kişinin salgın hastalık nedeniyle hayatını kaybettiği öğrenildi. Günlük vaka sayılarının da bini aştığı kentte Gaziantep Valiliği’nin uyguladığı sıkı tedbirler ve kapanma sürecinde vaka sayılarında düşüş olduğu ve bunun da vefat sayılarına da yansıdığı bildirildi. 2021 yılı başında büyük düşüş olmasına rağmen yeniden pik yapan krona virüs vakaları işin daha sıkı tutulmasına da sebep oldu. Tedbirler daha da sıkı bir şekilde yapılırken, asla taviz verilmiyor. Gaziantep’te 15’e ulaşan vefat sayıları yasaklarla birlikte ortalama 10’un altına inerken, vaka sayıları da yeniden 700 seviyelerine düştü.

AF YOK, CEZALAR KESİLİYOR

Gaziantep’te tam kapanmanın uygulandığı Gaziantep'te bir günde kurallara uymayan 442 kişiye ceza kesilirken, ilk kez kural ihlali yapılan 273 şahıs ise ikaz edildi. 17 günlük tam kapanma Gaziantep'te devam ederken, süreçte tam kapanma ve pandemi kurallarına riayet edilmesi için denetimlerde sürdürülüyor. Tam kapanmanın gerçekleştiği ikinci gününde karantina hükümlerine aykırı davranan 1, sokağa çıkma kısıtlamasını ihlal eden 423, sosyal mesafe ve maske kurallarını ihlal eden 18 şahsa olmak üzere toplam 442 kişiye idari yaptırım uygulandı. Polis ekipleri tarafından gerçekleştirilen uygulamalarda, 273 şahıs ise ilk kez kuralları ihlal ettiği gerekçesiyle ikaz edildi.

SOKAKLAR BOŞ KALDI

Gaziantep’te tam kapanmayla beraber ana cadde ve sokaklar sessizliğini korukken, arka sokaklarda kalan caddelerde çocuklar bisikletleriyle turladı.

17 günlük tam kapanmanın üçüncü gününde de Gaziantep'te sessizlik sürüyor. Ana cadde ve sokaklarda kısıtlamadan muaf olanların haricinde insan yoğunluğu yaşanmazken, kentin arka sokaklarında ise boş yolları fırsata çeviren çocuklar bisikletleri ile tur attı. Bir süre yol üzerinde ilerleyen çocuklar, görüntülendiklerini fark edince hızla uzaklaştılar.Vatandaşların da bu yasaklarda daha öncekilere göre daha fazla uyum sağladıkları gözlendi.

03 May 2021 - 08:35 - Gaziantep Haber

Mahreç  Telgrafhaber Merkezi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Telgraf Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Telgraf Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Telgraf Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Telgraf Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.