35 yılını Gaziantepspor’a adadı

Gaziantepspor’un ekol futbolcularından birisi olmuştu Ali Doğan. Yıllarını verdi kırmızı siyahlı forma için. 1972 yılında kapısından girdiği Gaziantepspor’a futbolcu ve idareci olarak 2006 yılına kadar hizmet verdi.

Gaziantepspor’un ekol futbolcularından birisi olmuştu Ali Doğan. Yıllarını verdi kırmızı siyahlı forma için. 1972 yılında kapısından girdiği Gaziantepspor’a futbolcu ve idareci olarak 2006 yılına kadar hizmet verdi. Asla paraya önem vermedi. Gaziantepspor’la yatıp Gaziantepspor’la kalktı. Spor camiasının en sevdiği isimlerden birisi oldu.

Ali Doğan 1960 yılında Gaziantep’te doğdu. 1972 yılında Gaziantepspor alt yapısında futbola başladı. 1979 yılına kadar alt yapılarda oynadıktan sonra 1979 yılında A takıma yükseldi. Profesyonel olarak 1984 yılına kadar oynadıktan sonra Şanlıurfaspor’a transfer oldu. 1986 yılında Kırıkkalespor’a gitti. 1987-88 yıllarında Siirt Köy Hizmetleri forması giyen Ali Güneş, 1990 yılında tekrar Gaziantepspor’a döndü. 1991 yılında kırmızı siyahlı forma ile futbolu bıraktı.

Yıllarını verdi kırmızı siyahlı forma için uzun süre formasını giydikten sonra yıllarca antrenör ve idareci olarak hizmet verdi Gaziantepspor’a. Futbola da sevdalı olduğu kırmızı siyahlı forma ile nokta koydu.

KENDİSİNİ GAZİANTEPSPOR’A ADADI

Gaziantepspor’un ekol futbolcularından birisi olmuştu Ali Doğan. Yıllarını verdi kırmızı siyahlı forma için. 1972 yılında kapısından girdiği Gaziantepspor’a futbolcu ve idareci olarak 2006 yılına kadar hizmet verdi. Asla paraya önem vermedi. Gaziantepspor’la yatıp Gaziantepspor’la kalktı. Spor camiasının en sevdiği isilerden birisi oldu.

TALİHSİZ BİR SAKATLIK YAŞADI

Gaziantepspor forması ile 1980-1981 yılında en parlak sezonunu yaşıyordu Ali Doğan. Takımını gösterdiği performansla adeta sırtlıyordu. Gaziantepspor’un Bolu ile maçı vardı. Bir pozisyonda Bolu’lu Mehmet ile bir hava topuna çıktı. Yere ters düşen Ali Doğan kolunu kırdı ve bu talihsiz sakatlık o sezonu zehir etti adeta kendisine.

ÜNLÜ HOCALARLA ÇALIŞTI

1991 yılında futbolculuk hayatına nokta koyan Ali Doğan yıllarca antrenörlük yaptı. Todor Veselinoviç, Sakıp Özberk, Yılmaz Gökdel, Sakıp Özberk, Raşit Çetiner, Kamuran Yavuz ve Yılmaz Vural’a yardımcı antrenörlük yaptı. Daha sonra 5 yıl GASKİ, Büyükşehir ve Tarsus İdmanyurdu takımlarında teknik adamlık yaptı. 3 yıl Büyükşehir Belediyespor’da genel menejerlik yapan Ali Doğan 6 yıl da Gaziantepspor’da genel menejerlik görevini üstlendi.

ROMA MAÇINI UNUTAMADI

Ali Doğan genel menejerlik görevini yürütürken Gaziantepspor’un çeyrek finale çıkabilmek için Roma ile oynadığı karşılaşmayı unutamadı. Gaziantepspor o dönemde adeta altın çağını yaşamıştı. Tel Aviv, Lens gibi takımları dize getirmişlerdi o sezon. Daha sonra Kamil Ocak’ ta Roma’yı devirdiler ve Ali Doğan genel menejerdi o sezon.

EKOL OLMUŞLARDI

Ali Doğan, Hüseyin Kalpar, Bünyamin Süral, Uğur, Ali Güneş, Mustafa Kalender, Mehmet Şahan gibi ekol olmuş isimlerle aynı dönemde yetişti. O arkadaş grubundan hepsi Gaziantep ve Türk futboluna gerek futbolculuk dönemlerinde gerekse antrenörlük önemlerinde önemli görevler yaptılar.

GAZİANTEPSPOR’A BİRÇOK FUTBOLCU KAZANDIRDI

Gaziantepspor genel menejerliği ve antrenörlüğü döneminde birçok futbolcu kazandırdı Gaziantep futboluna. Birbirinden yetenekli yıldızları kazandırdı. Özellikle Gaziantepspor menejerliği döneminde yetenekli futbolcurı bulup getirdi Gaziantep takımlarına. Yetiştirilip satılan futbolculardan dolayı ekonomik olarak da önemli katkılar sağladı.

11 Tem 2020 - 10:00 -

Mahreç  Okan Çelik


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Telgraf Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Telgraf Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Telgraf Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Telgraf Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.