490 konutluk Güneyşehir’in kuraları çekildi

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi (GBB) tarafından projelendirilen 14 bin Konut Projesi’nin 1’inci etabını oluşturan 490 konutluk Güneyşehir’in kuraları Talat Özkarslı Spor Salonu’nda çekildi.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi (GBB) tarafından projelendirilen 14 bin Konut Projesi’nin 1’inci etabını oluşturan 490 konutluk Güneyşehir’in kuraları Talat Özkarslı Spor Salonu’nda çekildi.

Sanayi şehri Gaziantep’in yoğun göç nedeniyle artan konut ihtiyacını karşılamak amacıyla Büyükşehir Belediyesi’nin hayata geçirdiği 14 Bin Konut Projesi çerçevesinde Güneyşehir’in ilk etap kuraları yapıldı. 254, 2+1, 236 adet 3+1 daire olmak üzere toplamda 490 konuttan oluşan etabın ilk talihlilerini GBB Başkan Vekili Erdem Güzelbey, Mehmet Berk ve Kültür ve Turizm Daire Başkanı Oya Alpay belirledi.

Talat Özkarslı Spor Salonu’nda organize edile kura çekiliş töreninde konuşan GBB Başkan Vekili Erdem Güzelbey, Kuzeyşehir’in kura çekilişlerini tamamladıklarını anımsatarak, ilk etabın devamında Güneyşehir için çekilişleri gerçekleştireceklerini söyledi.

GÜNEYŞEHİR İÇİN 14 DAİRENİN KURASI ŞEHİT, GAZİ VE ENGELLİLER İÇİN ÇEKİLECEK

Güzelbey, konuşmasının devamında şunları kaydetti: “18 Ağustos’ta lansmanını gerçekleştirdiğimiz 14 bin konut projesi bulunmakta. Bu süreç başladı. Başvuru kısmını 15 Kasım itibari ile tamamlamış bulunmaktayız. Bundan sonra yeni etaplar devam edecek. Meslek ve iş gruplarına göre sınıflandırarak sürecek. İlk etapta 800 konut olarak lansmanı çıktığımız projeyi, projelendirmede 860 konut olarak revize edildi. Bu 860 konut içerisinde Güneyşehir’de ilk etapta 2+1 evlerde bin 532, 3+1 için ise 4 bin 83 başvuru yapıldı. Bu başvuruların içerisinde 2+1 daireler için 254, 3+1 için ise 236 daire ile toplamda çekilişi gerçekleşecek. Ek olarak da şehit yakınları ve gazilerimiz ve engellilerimiz için de 14 daire kurası çekilecek. Projelendirilmesini yaptığımız kısımlar Büyükşehir’in iştiraki olan GaziKonut tarafından yapılacak. Bu proje 38 bin 155 metrekare arsa alanında gerçekleşiyor. 2+1 evler 12, 3+1 evler ise 11 blok olarak yapılacak. TOKİ’den farklı olarak projelerimizde yöresel mimari gözetildi. Kura çekiminde konutların teslimini 24 ay olarak ön görüyoruz ama daha önce bitirmek için çaba sarf edeceğiz.”

21 Oca 2022 - 11:17 - Gaziantep Haber

Mahreç  Telgrafhaber Merkezi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Telgraf Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Telgraf Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Telgraf Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Telgraf Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.