Sağlık Bakanlığının sahra hastanesi Suriyelilere şifa oluyor

Cerablus, terör örgütü DEAŞ’tan temizlendikten sonra Sağlık Bakanlığı tarafından Cerablus’ta açılan sahra hastanesi, Cerabluslulara şifa oluyor.

Hastanenin araç ve gereçleri Türkiye’den temin ediliyor.

TSK’nın Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ile birlikte 24 Ağustos’ta başlayan Fırat Kalkanı Harekatı’nın ardından Cerablus’a Sağlık Bakanlığı tarafından kurulan sahra hastanesi, hayatın normale döndüğü Cerablus’ta şifa dağıtıyor. Türk sağlık çalışanlarından, Türkiye’den giden ambulans ile her türlü tıbbı cihaz ve donanım ile hastalara müdahale edildiği hastane, Suriyelilerin yarasına merhem oluyor. Harekatın birinci yıl dönümünde hastanede günde bin 200 Suriyeli tedavi ediliyor. İleri seviyedeki tedavi için ise hastalar sınırın Türkiye tarafındaki hastanelere sevk ediliyor.

Suriyeliler, hastaneden memnuniyetini dile getirirken, zor koşullarda hizmet verdiklerini belirten hastanenin Acil Tıp Uzmanı Ahmet Mert Aydemir, “Cerablus Sahra Hastanesi Suriyeli uzman doktorlar ve pratisyenlerin görev yapıyor. Onlarla beraber koordineli olarak çalışıyoruz. Acil servisimize her çeşit hasta geliyor. Özellikle yaralanma, yüksekten düşme, hatta kanserli hastaların tedavilerini burada yapıyoruz. Sevk gereken hastaları Türkiye’ye gönderiyoruz. Burada ameliyathane kadın doğum ve yoğum bakım ünitemiz bulunuyor. Burada en çok sezaryen ile normal doğum gerçekleşiyor. Genel cerrahinin basit ameliyatları gerçekleşiyor. Buradaki halk memnun çünkü bu bölgede bu seviyede başka bir hastane yok.

Burası Suriye hastaneleri için çok şanslı bir hastanedir. Burada olduğum için mutluyum. Burada görevimizi en iyi şekilde yapıyoruz” dedi.

27 Ağu 2017 - 12:25 - Yaşam & Sağlık

Mahreç   İha


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Telgraf Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Telgraf Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Telgraf Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Telgraf Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.