AK Parti Gaziantep Milletvekili Dr. Derya Bakbak, GDAÜ PA Genel Kurulu’nda konuştu

AK Parti Gaziantep Milletvekili Dr. Derya Bakbak, GDAÜ PA Genel Kurulu’nda konuştu, üye ülkeleri Türkiye’nin dönem başkanlığı ile ev sahipliği yapacağı GDAÜ PA 8. Genel Kurul Toplantısına davet etti.

Dünyayı etkileyen Covid 19 salgını nedeniyle Güneydoğu Avrupa İşbirliği Süreci Parlamenterler Asamblesi (GDAÜ PA) toplantıları video konferans yöntemiyle yapılmaya başlandı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni temsilen GDAÜ PA’nın toplantılarına katılan AK Parti Gaziantep Milletvekili Dr. Derya Bakbak, önce Kosova’daki Daimi Komite Toplantısına katıldı.

GDAÜ PA üye ülkelerin işbirliği ve salgın sürecinin ele alındığı toplantıda söz alan Milletvekili Bakbak, Güneydoğu Avrupa ülkeleri arasındaki işbirliğini geliştirmek için Türkiye’nin üstlendiği role değindi, salgın nedeniyle yapılamayan komite toplantıların önümüzdeki yıl yüz yüze yapılmasının daha verimli olacağını belirtti.

Bakbak, GDAÜ PA Sekretaryasını da gündeme taşıdı ve şöyle konuştu:

“ GDAÜ PA’nın kurumsallaşması açısından GDAÜ PA Sekreteryasının kurulması çalışmalarının bir an önce sonuçlanmasında yarar görüyoruz. Bu kapsamda ev sahipliği ve genel sekreterlik görevini 5’er yıl Sofya ile Ankara’nın üstlenmesi seçeneğini kabul ediyoruz.”

Bakbak, komite toplantısından sonra TBMM Başkanı Mustafa Şentop’un da katılımıyla GDAÜ PA Genel Kurul Toplantısı’na katılarak, söz aldı.

Bakbak, burada yaptığı konuşmada ise Türkiye’nin GDAÜ PA dönem başkanlığında ev sahipliği yapacağı 8. Genel Kurul Toplantısına üye ülkeleri davet etti.

Bakbak, konuşmasında şunları söyledi:

“Yüce Meclisimiz de açılışının 100. yıldönümüne denk gelen bu yılda, Güneydoğu Avrupa İş Birliği Süreci Parlamenter Asamblesi Dönem Başkanlığını devralacaktır.

Bu sene KOVİD-19 küresel salgını nedeniyle video konferans yöntemiyle gerçekleştirmek zorunda kaldığımız toplantımızın, bölgemizde yeni bir bölgesel bilincin, bölgesel sahiplenmenin ortaya çıkmasına vesile olmasını diliyorum.

Bu bilinçte, ortak kader anlayışının sağlandığı, ekonomik etkileşim suretiyle ekonomik kalkınmanın gerçekleştiği ve siyasi diyaloğun en üst düzeyde yürütüldüğü yeni bir anlayış tesis ve temin etmeli; tarihten dostluk, dayanışma ve işbirliği dersleri çıkartabildiğimizi gösterebilmeliyiz.

Küresel bir tehdit haline gelen bu salgını, uluslararası dayanışma içinde atlatacağımız ve gelecek yılki 8. Genel Kurul toplantısını Türkiye’de fiziki olarak düzenleyeceğimizi ümit ediyorum.”

25 Haz 2020 - 13:20 - Siyaset

Mahreç  Telgrafhaber Merkezi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Telgraf Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Telgraf Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Telgraf Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Telgraf Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.