AK Parti Gaziantep İl Başkanı kim olacak?

Ak Parti Gaziantep teşkilatında gözler Ankara’ya çevrildi.

Ak Parti Gaziantep teşkilatında gözler Ankara’ya çevrildi. il kongresi ve kimin aday olacağı konusunda araştırmalarını sürdüren genel merkezin önümüzdeki günlerde kararını açıklaması bekleniyor.

ESKİ BAŞKANLARDAN GÖRÜŞ ALINDI

Ak Parti’de günlerdir tartışma konusu olan il başkanlığı ile ilgili henüz kesin karar verilmedi. Türkiye genelinde oyları düşen, vekil sayısı azalan, kaybedilen belediyelerin olduğu illerde değişiklik yapmayı planlayan Ak Parti’de Gaziantep merak konusu oldu. Gaziantep’le ilgili henüz net bir karar çıkmadığı öğrenildi. İl kongresine de yaklaşık 3 ay olması nedeniyle acele edilmediği dile getirildi. Ak Parti Genel merkezinin başta milletvekilleri olmak üzere, eski teşkilat üyeleri, belediye başkanları ile istişare halinde olduğu kaydedildi. Gaziantep’te Büyükşehir ve merkez ilçelerin yeniden kazanılması artı puan olarak gösterilirken düşen oyların de dezavantaj olduğu bildirildi.

SEÇİM SONUÇLARI MASAYA YATIRILDI

Geçtiğimi hafta Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir, Gaziantep’e gelmiş ve nabız yoklamıştı. Bazı partililerle yaklaşık bir saatlik herkese kapalı bir toplantı düzenlenmişti. O toplantıda gündemin il başkanlığı olduğu dile getirilmişti. Ak Parti genel merkezinin Gaziantep’teki seçim sonuçlarını masaya yatırdığı, önceki seçimlerle kıyasladığı bildirildi. Ortaya çıkan sonuçla birlikte eski il başkanları ve yöneticilerinden de fikir alındığı, mevcut vekillerin de görüşlerinin alındıktan sonra kesin kararın verileceği bildirildi. Karar için acele edilmediği de gelen haberler arasında. Genel merkezin Gaziantep’le ilgili kimseye bilgi vermediği bildirildi. Oyları çok düşen illerle ilgili hemen karar alan genel merkezin Gaziantep konusunda çok kararsız olduğu dile getirildi. Genel merkezin vereceği kararda, seçim sonuçları kadar milletvekilleri, eski teşkilat üyeleri ve belediye başkanlarının da etkili olacağı söylendi.

TEK ADAYLA GİDİLECEK

Ak Parti’de genel merkezin il başkanlığı konusunda netleştikten sonra tek liste ile kongreye gidileceği de bildirildi. Partiye yakın kaynaklar, eleştirenler çok da olsa, kongrenin tek liste ile olacağı konusunda hemfikir. O yüzden başka bir adayın çıkmaması için ince elenip sıkı dokunduğu bildirildi. Ak Partililer, “Biz başka partiler gibi değiliz. Görev verilse de verilmese de asla ses yükseltmeyiz. Partimizin emrinde çalışmaya devam ederiz” ifadelerini kullandı.

13 Oca 2020 - 00:19 - Siyaset

Mahreç  Okan Çelik


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Telgraf Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Telgraf Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Telgraf Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Telgraf Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.