AK PARTİ İLE CHP MAHKEMELİK OLDU

CHP Şehitkamil İlçe Başkanı Umut Yılmaz ile Ak Partili Şahinbey Meclis Üyesi Ferda Barış arasındaki ihale polemiği yargıya taşındı. Barış hakkında daha önce suç duyurusunda bulunan Yılmaz, Barış’ın şikayeti üzerine savcıya ifa verdi.

CHP Şehitkamil İlçe Başkanı Av. Umut Yılmaz’ın Ak Parti Şahinbey Belediye Meclis Üyesi Ferda Barış hakkında yaptığı ihale açıklamaları nedeniyle savcılığa ifade vermeye gitti. Yılmaz’a destek olmak isteyen CHP’liler adliyeye akın etti.

CHP Şehitkamil İlçe Başkanı Av. Umut Yılmaz’ın Ak Parti Şahinbey Belediye Meclis Üyesi Ferda Barış hakkında yaptığı ihale açıklamaları ve açıkladığı belgelerin ardından ifadeye çağrılması nedeniyle CHP’liler Gaziantep Adliyesi’ne gitti. İfade veren Yılmaz çıkışta CHP’lilerin alkışları ile karşılandı. Yılmaz; “İhaleyi veren yok, alan yok, ben adliyedeyim. Benim verdiğim dosyanın kapağı bile açılmamış. Ancak AKP’li siyasetçi şikayetçi olunca beni hemen ifadeye çağırdılar. Ben buradayım ya onlar. Ama bir gün adalet tecelli edecektir. Ben buraya tüm partililerimle başım dik olarak geldim. Bazıları vardır, dava adamıdır. Bazıları da vardır, rant adamıdır” diye konuştu.

Yılmaz, "AKP Şahinbey Belediye Meclis Üyesi Ferda Barış'ın 20 milyon liralık ihale aldığını belgeleri ile ortaya koydum. Önce beni yalancılıkla suçlamışlardı, şimdi iftira ile suçluyorlar. Belgelere ilişkin tek laf edemediler. Ben, kimseye iftira atmayacak kadar deneyimli bir avukatım. Konunun takipçisi olacağız" dedi.

CHP İl Başkanı Hayri Sucu ise göreve geldiği günden bu yana en sert açıklamasını yaptı. CHP’nin hırsızlıkla haramla asla işi olmadığını belirten Sucu, “Lafa gelince kendileri Müslümanlar biz değiliz. Hırsızın en büyükleri kendileri. 15 yıl önce iş yeri kirasını ödeyemeyenler bugün özel hastane ve özel okul sahibi oluyorlar. Daha önce de Büyükşehir Belediyesi’nde Tuncay Kara vardı. Milletten arsaları toplamışlardı. Tüyü bitmemiş yetimin hakkı kimsede kalmaz. Nasıl öldüğünü biliyoruz. Tüyü bitmemiş yetimin hakkına göz koyanlar, kendi yaptıklarının altında kalıyorlar. CHP olarak biz asla hırsızlık yapmayız. Bizde hırsızlık olursa en başta kendi üyelerimiz söyler” dedi.

16 Eki 2018 - 11:27 - Siyaset

Mahreç  Hasan Akpınar


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Telgraf Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Telgraf Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Telgraf Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Telgraf Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.