Özdağ: AK Parti'den 40 milletvekiliyle görüşüyoruz

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Özdağ, Genel Başkan Davutoğlu ve kendisinin AK Parti'den 40 milletvekiliyle görüştüğünü belirterek, "Eskiler de dahil edildiğinde sayı 60'ı buluyor" dedi.

Yeniçağ yazarı Orhan Uğuroğlu bugünkü köşesinde, Gelecek Partisi heyetinin gazetelerine yaptığı ziyaret sırasında Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ'la yaptığı röportaja yer verdi. Uğurluoğlu'nun "Gelecek Partisi seçime hazır mı?" sorusuna, "Yaptırdığımız anketlerde yüzde 10 barajını aştık" şeklinde iddialı bir yanıt veren Özdağ, yürüttükleri çalışmalara ilişkin şunları söyledi:

"AKP ve MHP'den bıkan, ezilen, ekonomik buhran altında çaresiz kalan yüzbinlerce seçmen Gelecek Partisi'ni tercih ediyor. Çok sayıda milletvekili ile görüşüyoruz. Eski ve yeni tüm vekiller Cumhur İttifakı'ndan da ucube rejimden de şikâyet ediyorlar. AKP'nin kötü yönettiğinin ve seçimi kazanamayacağının farkındalar. AKP'den yaklaşık 40 milletvekili ile görüşüyoruz. Eskiler de dahil edildiği zaman bu sayı 60'ları buluyor. Genel Başkanımız Ahmet Davutoğlu görüşüyor, ben görüşüyorum diğer parti yetkililerimiz görüşüyor. Siyasetin içerisinden gelen hepimiz görüşüyoruz. Aynı şekilde MHP'li vekiller ile de görüşüyoruz. Anavatan Partisi'nde, Doğru Yol Partisi'nde siyaset yapmış eski vekiller ile de görüşüyoruz. Partimize büyük katılım oluyor, olacak…"

'ZAMANINDA SEÇİMDE ERDOĞAN ADAY OLAMAZ'

"Erdoğan net olarak aday olduğunu daha açıklamadı. Devlet Bahçeli 2023 seçimlerinde adayımız Recep Tayyip Erdoğan'dır diye ilan etti. Anayasanın 101. Maddesine göre zamanında yapılan bir seçinde 3. kez aday olamaz. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna ise Özdağ'ın yanıtı şöyle oldu:

"Anayasayı çiğnemek isteyebilirler. Çünkü daha önce de çiğnediler. Avrupa ile yapılmış olan Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından onaylanan İstanbul Sözleşmesi'ni Cumhurbaşkanı kararı ile ortadan kaldırdılar. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin kararlarını çiğniyorlar. Anayasa Mahkemesi kalksın diyen bir Devlet Bahçeli var. Haziran 2023'de 3. kez aday olması önerisi ile anayasayı ilga etmek istiyorlar."

'HİÇBİR YSK ÜYESİ BAŞVURUYU KABUL EDEMEZ'

Uğurluoğlu'nun "Yüksek Seçim Kurulu (YSK) zamanında seçim için Erdoğan'ın başvurusunu kabul eder mi?" sorusu üzerine ise Özdağ "Hayır asla edemez. YSK'nın 11 üyesi de yüksek hâkimdir. Anayasanın 101. Maddesi çok açık ve nettir. 'Bir kişi en fazla iki kez cumhurbaşkanı seçilebilir' hükmünü AKP iktidarı 2007 yılı referandumu ile anayasaya koydu. 2010 ve 2017 anayasa değişikliklerinde bu hüküm aynen kaldı. Erdoğan ise 2014 ve 2017'de iki kez seçilerek bu görevi tamamladı. Bu anayasal hüküm karşısında tek bir hâkim bile Erdoğan'ın başvurusuna olumlu yanıt veremez" dedi.

'YSK KABUL EDERSE 81 İLDE AFİŞE EDERİZ'

Özdağ'ın sorulara verdiği yanıtlar şöyle:

"Bazı partilerin liderleri YSK başvuruyu kabul eder diyorlar. Kabul ederse tavrınız ne olur?"

Gelecek Partisi Genel Başkanı Sayın Ahmet Davutoğlu Bingöl'de size verdiği demeçte, 'Zamanında yapılacak seçimde Erdoğan 3. kez aday olamaz' diye net tavır koydu. Bu mesaj ve tavır elbette YSK üyelerine de önemli bir mesajdır. Zamanında yapılacak seçimde Erdoğan'ın 3. kez aday olmak için başvuracağını hiç sanmıyorum. Diyelim ki başvurdu ve diyelim ki YSK bu başvuruyu kabul etti. Biz de Gelecek Partisi olarak bu anayasa hükmünü çiğneyen YSK'nın 11 üyesini kamuoyuna afişe ederiz. 81 ile üzerlerinde resimleri ve isimleri bulunan YSK üyelerinin afişlerini üzerlerine, 'İşte Anayasayı çiğneyenler' diye kocaman yazı koyar onları afişe ederiz. Gazetelere ve televizyonlara ilanlar veririz. Sokağa çıkamazlar, milletin yüzüne bakamazlar. Dünyayı başlarına yıkar, anayasayı çiğnetmeyiz…"

'ERDOĞAN'A 3. KEZ ADAYLIK YOLUNU GÖSTERİYORUM: ERKEN SEÇİM'

"Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı dönemini sona erdirmede kararlı mısınız?"

Hayır ona Anayasaya uyma ve yeniden üçüncü kez aday olma yolu gösteriyorum. Ne YSK'yı Anayasayı çiğnemeye yönlendirsin ne de demokrasiye böyle bir darbe vursun. Yapacağı tek şey vardır eğer üçüncü kez Cumhurbaşkanı olmak istiyorsa o da erken seçim kararı almasıdır. AKP ve yandaşı MHP'nin Meclis'teki oyları erken seçim için gerekli olan 360'a yetmiyor. 'Haydi erken seçim yapalım' diyerek muhalefetle ortak tarihi belirlesin ve Meclis erken seçim kararı alsın. Erdoğan da anayasayı çiğnemeden 3. kez aday olsun. Olsun ki hayatındaki ilk siyasi yenilgisini ona yaşatalım."

12 Oca 2022 - 08:40 - Siyaset

Mahreç  Telgrafhaber Merkezi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Telgraf Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Telgraf Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Telgraf Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Telgraf Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.