Ali Peri aday oluyor

CHP’nin eski il başkanlarından Ali Peri, yaklaşan il kongresinde aday oluyor. Parti örgütünün aday olması yönünde baskı yaptığı Peri, ‘Örgütün vereceği hiç bir görevden kaçmam’ dedi.

CHP’nin eski il başkanlarından Ali Peri, yaklaşan il kongresinde aday oluyor. Parti örgütünün aday olması yönünde baskı yaptığı Peri, ‘Örgütün vereceği hiç bir görevden kaçmam’ dedi.

CHP’de yaklaşan il başkanlığı seçimi öncesinde aday olacağı tartışılan Ali Peri, parti örgütünün ısrarlarına dayanamadı aday olmayı kabul etti. CHP’nin ilçe kongreleri sırasında sürekli ismi gündeme gelen Peri’ye parti tabanından ‘Aday ol’ baskısı geliyordu. Konuyla ilgili görüşlerini aldığımız Ali Peri, “Ben daha önce il başkanlığı yaptım. Milletvekili adayı da oldum. Parti örgütü her zaman bana destek verdi. İlçe kongrelerine gittiğimde de il başkanı adayı olup olmayacağı soruluyordu. Örgütün vereceği hiç bir görevden kaçmam. Örgüt isterse il başkan adayıyım. Şu anda da bu yönde büyük bir baskı var” diye konuştu.

BAŞARILI BİR DÖNEM GEÇİRMİŞTİ

Daha önce CHP İl Başkanlığı görevini yürüten Ali Peri, genel seçimlerde Gaziantep’ten kontenjan adayı gösterilmesine tepki koymuştu. Delege tespitlerinde de mahallelere sandık koyarak bir ilke imza atmıştı. Son 2 genel seçimde milletvekili 3’üncü sıra adayı olarak seçime giren Peri, çalışmaları ile de partililerin takdirini toplamıştı. Yerel seçimlerde de sürekli ismi adaylıkla anılan Peri, il kongresi öncesinde de ismi en çok konuşulan isimlerden bir tanesi oldu.

KONGRE TARİHİ BEKLENİYOR

İlçe kongreleri sürecini tamamlamak üzere olan CHP’de il başkanlığı heyecanı da tam gaz devam ediyor. Mevcut il başkanı da dahil çok sayıda ismin aday olacağı konuşuluyor. Aday olmayı düşünenler kulis çalışmalarına devam ederken, kongre tarihinin belli olmasıyla adayların açıklamalarını yapacağı belirtildi.

09 Oca 2020 - 20:55 - Siyaset

Mahreç  Okan Çelik


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Telgraf Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Telgraf Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Telgraf Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Telgraf Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.