Alkışlar ALG’ye

Kadınlar Süper Lig’inde geçen hafta final maçı oynandı ve ALG’yi yenen Beşiktaş şampiyonluğunu ilan etti. Üç yıl üst üste şampiyon olarak 1. Lige çıkan ALGspor finalde Gaziantep’i temsil etti.

Gaziantep ALG Spor, hikâyesi bol bir takım. 3. Lig'den 1. Lig'e aralıksız bir şekilde şampiyon olarak yükselen, Gaziantepspor taraftarını maçlarına çeken, çekmekle kalmayıp kendi taraftarı hâline getiren bir takım... Kadın futboluna yatırım yaptılar, şampiyonluk maçında yenilseler bile kamuoyuna kendilerini tanıtmayı başardılar. Takımın teknik direktörü Aslı Canan Sabırlı, kaptanı Yaşam Göksu ve başkanı Ali Gözcü, amaçlarının kadınlar futboluna yönelik ön yargıyı kırmak ve gündeme girebilmek olduğunu daha önceki açıklamalarında sık sık belirtmişlerdi.

Manavgat Atatürk Stadyumu'na gelen 1000'e yakın taraftar yerini aldı ve şampiyonu belirleyecek maç başladı. Kıran kırana geçen mücadelenin 54. dakikasında golü bulan Beşiktaş, son dakikalarda rakibinin ataklarını savuşturmayı başardı ve kupaya ulaşan taraf oldu. Beşiktaşlı kadınlar hak ettikleri sevinci yaşarken, Gaziantep ALG Spor tarafında ise hüzün vardı. Sezon boyunca ortaya konan emek ve yatırıma karşın şampiyonluğun kaçmasıyla birlikte bazı futbolcular gözyaşlarına hâkim olamadı.

16 May 2019 - 18:36 - Gaziantepspor

Mahreç  Telgrafspor Servisi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Telgraf Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Telgraf Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Telgraf Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Telgraf Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.